Ekonomija > Biznis

Omiljeni napitak se povlači sa rafova u regionu, a šta je sa KOKA KOLOM U SRBIJI?

Kompanija je saopštila juče da povlači 28 miliona plastičnih boca od pola litre u Austriji

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

25/10/2024 > 22:43

podeli vest:

Omiljeni napitak se povlači sa rafova u regionu, a šta je sa KOKA KOLOM U SRBIJI?
Foto: Twitter screenshot/SaneeyaQ


Proizvodi koje proizvodi, distribuira i prodaje kompanija Koka-kola HBC Srbija i Crna Gora su bezbedni za konzumiranje i ne povlače se sa tržišta, rečeno je za Tanjug u ovoj kompaniji.

Kako su naveli, Koka-kola HBC Austrija inicirala je povlačenje proizvoda u PET bocama od 500 mililitara za brendove Koka-kola, Fanta, Sprite i MezzoMix kao preventivnu meru.

Samo proizvodi u PET bocama od 500 mililitara koji su proizvedeni u Austriji, sa rokom trajanja odštampanim na poleđini boce između 4. februara 2025. i 12. aprila 2025. i kodom "WP" ispod odštampanog datuma podležu povlačenju,
preciziraju iz Koka-kole.

Foto: Pixabay.com

 

- Ova mera se ne odnosi na proizvode u Srbiji i Crnoj Gori koje proizvodi, distribuira i prodaje Koka-kola HBC Srbija i Crna Gora i oni su bezbedni za konzumiranje - istakli su iz   kompanije i ukazali da kao i do sada, bezbednost i kvalitet  proizvoda ostaju njihov najveći prioritet.

Kompanija Koka-kola saopštila je juče da povlači 28 miliona plastičnih boca od pola litra iz prodavnica u Austriji zbog rizika da mogu sadržati male komade metala usled tehničke greške u proizvodnji.

Bonus video:

Ostavite komentar