Ekonomija > Čuvarkuća

Da li znate KAKO SE U STVARI formira cena za DOČEK NOVE GODINE u restoranima i hotelima?

Za luksuznije varijante u hotelima ulaznica košta oko 200 do čak 350 evra po osobi

Izvor: K1info

23/12/2022 > 23:25

podeli vest:

Da li znate KAKO SE U STVARI formira cena za DOČEK NOVE GODINE u restoranima i hotelima?
Foto: Pexels.com


Ugostitelji se uveliko pripremaju za doček Nove godine, a svi koji najluđu noć žele da provedu u restoranu, noćnom klubu ili hotelu ove godine će morati dobro da odreše kesu.

Većina ugostiteljskih objekata nudi uz ulaznicu i određenu količinu hrane i piće, međutim za nejjeftiniju varijantu, recimo u klubovima gde je uglavno RnB ili haus, ulaz se naplaćuju 15 evra, s tim što se sve ostalo dodatno plaća. Tamo gde u cenu ulaznice ulazi i piće doček je duplo skuplji.

U kafanama najčešći doček je uz tamburaše. U nekoliko najpoznatijih kafana u Skadarliji cene se kreću  od 90 do 140 evra, u zavisnosti od  mesta, i toga da li je u cenu osim obavezne večere uračunato i piće. 

U jednom restoranu u Skadarliji kažu su gotova sva mesta rezervisana i da je interesovanje za doček Nove godine u "boemskoj četvrti" ogromno.

- U našem restoranu imamo tri vrste menija. Jedan je mrsni, drugi posni, a treći bez svinjetine, jer ćemo imati goste iz Turske. U ponudi za najluđu noć su jedno piće, predjelo, glavno jelo, muzika, tamburaši... Sve ostalo se dodatno naplaćuje. Doći će gosti i iz Bugarske i bivših jugoslovenskih republika. Verujemo da će doživljaj ove godine biti zaista jedinstven, a provod kao i uvek fantastičan - kažu oni. 

Foto: Pixabay.com

 

Za luksuznije varijante u hotelima ulaznica košta oko 200 evra po osobi, a u ponudi je i nekoliko hotelskih lokacija gde je cena od 300 do 350 evra po osobi. Te ulaznice koje su od 70 evra pa naviše podrazumevaju uslugu s određenim paketom hrane, može da bude roštilj ili pečenje, a u ponudi ima i morskih plodovova, i domaćim pićem.

Ljudi koji su spremni da plate veću cenu ulaznice uglavnom neće piti domaću rakiju, nego će naručiti strani viski ili votku. To znači da će idvojiti još jedno 100, 150 evra po osobi i da će društvo od 10 ljudi za jednim stolom na takvom mestu potrošiti oko 5.000 evra. Međutim, očigledno je da tu cenu diktira muzički program, a to znači da što je pavač popularniji, to je i cena viša. 

Zbog toga je verovatno Beograd najskuplji za proslavu novogodišnje noći, jer se cela estrada orjanitsala u najvećoj meri na prestonicu. U ostalim gradovima su cene za oko 30 odsto manje. 

 

 

 

Ostavite komentar