Čvarci u Srbiji nisu više SIROTINJSKA HRANA: U Beču su znatno jeftiniji, a tek cena u Stokholmu...
Čvarci su u Stokholmu i za 6 evra jeftiniji nego u Srbiji. Evo šta kažu građani koliko koštaju u Pirotu, a koliko u Valjevu...
22.03.2023
ČuvarkućaCena čvaraka u mesarama i marketima ide do 2.000 dinara
podeli vest:
U okviru FB stranice "Gastronomska nacija", koja broji više od 4.000 članova, jedan od njih je odlučio da sa drugima podeli svoju računicu vezanu za uštedu na čvarcima.
I ne samo to, u prilogu je postavio video u kom se vidi kako se čvarci spremaju kod kuće.
- I sad nešto o ekonomiji. Kilogram sveže slanine 400 dinara, od nje ispadne pola kile čvaraka, što znači 1 kg čvaraka napravljenih u šerpici kod kuće 800 dinara. Cena čvaraka u mesarama i marketima ide do 2.000 dinara - napisao je.
Čvarci su u Stokholmu i za 6 evra jeftiniji nego u Srbiji. Evo šta kažu građani koliko koštaju u Pirotu, a koliko u Valjevu...
22.03.2023
ČuvarkućaMesari imaju objašnjenje za ovu čudnu pojavu
09.01.2023
ČuvarkućaIpak, nisu svi toliko sigurni da bi se upustili u ovu kulinarsku avanturu. Naime, drugi korisnik Facebooka i član stranice je napisao sledeće:
- Bravo! Ja sam jednom sam ovo uradio i nikad više. Komplet stan i zgrada i do ulice je sve mirisalo na mast. Kuhinju sam ribao posle 2 sata!
Osim toga, bilo je i onih koji nisu saglasni s ovom računicom.
- Nije baš prava računica... U Sremu, kad je svinjokolj, ta slanina koju ste pržili tj. topili ostavlja se za slaninu, a u čvarke ide ona bela, leđna, koja je dosta jeftinija, tako da je čvarak još jeftiniji. Inače, u Sremu su se čvarci jeli tih par dana dok su sveži, a posle su se njima hranile mačke. Kad je čvarak postao ekskluziva ne znam, a da je sramota što su 2.000 - sramota je!
Foto: Youtube PrintScreen
Inače, mediji su više puta pisali o paprenim cenama ove "poslastice" svih gurmana u Srbiji, a krajem septembra u Mačvi je, recimo, kilogram čvaraka u rinfuzi koštao tada 1.300 dinara.
U Beogradu su cene često više.
Ima li logike da čvarci budu skuplji od "čistog" svinjskog i junećeg mesa - pitaju se potrošači koje u mesarama šokira cena ovog delikatesa koji se, podsećamo, priprema od masnoća.
To što su stranci, ne znači da su znalci, jer kad neko ne zna šta valja - ne zna
11.11.2022
GurmanlookManifestacija je napravljena da bi se očuvao srpski duh kroz jelovnike
04.09.2022
SrbijaUmesto celih kolutova budimske kobasice, u kifli su bili kolutovi isečeni na pola
17.10.2023
ČuvarkućaPrimio sam paket od 200 grama koji je označen kao 6,4 kilograma, iskustvo je ovog korsnika poštanskih usluga dostave
14.10.2023
Čuvarkuća
Ostavite komentar