Ekonomija

Vladimir LUČIĆ najavio SIGNAL za 30.000 domaćinstava na KiM: Bićemo još jači!

Naša kompanija je s velikim internacionalnim ugledom i mi znamo da zaštitimo naš interes, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

31/01/2024 > 09:46

podeli vest:

Vladimir LUČIĆ najavio SIGNAL za 30.000 domaćinstava na KiM: Bićemo još jači!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će MTS i u budućnosti poslovati na Kosovu i Metohiji i omogućiti signal za oko 30.000 domaćinstava na tom području. 

On je naglasio da je na području KiM u ovom momentu, Srbima obezbeđena usluga telefoniranja, interneta i televizije i naglasio da svi korisnici treba da budu sigurni da će ta kompanija tamo ostati da posluje.

- Bićemo još jači, Telekom Srbija je kompanija s velikim internacionalnim ugledom i mi znamo da zaštitimo naš interes ako smo ugroženi - rekao je on za RTS.

Lučić je dodao da Telekom sada pokušava, da kao ozbiljni problem, postavi pitanje nedodeljivanja treće licence posle 10 godina, kako to piše u Briselskom sporazumu i tom trećom licencom ova srpska kompanija bi mogla da radi na čitavoj teritoriji KiM.

- Oni znaju da bi mi tada postali kompanija ubedljivo broj jedan tamo i da bi potisnuli te njihove prištinske operatere, tako da izbegavaju da jedan deo Briselskog sporazuma i implementiraju. Mi sada u ovom paketu, pokušavamo da rešimo i taj problem - rekao je Lučić.

On je podsetio da je Telekom u avgustu prošle godine rešio glavni problem, kada su tu kompaniju pokušali da, kako je kazao, praktično isključe.

- Sada je  Kurtjeva administracija prešla na plan B da proba da nas dezintegriše i spreči dalje širenje i da  nam uzme kablovske operatere koje smo mi spojili 2019. jer smo tada konsolidovali u srpskim enklavama da bi bio jedan operator koji bi opsluživao srpsku populaciju i da Srbi dole imaju kvalitetan internet i pristup domaćim kanalima - kazao je Lučić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

On je najavio da će sledećeg ponedeljka ponovo ići u Prištinu i sastati se sa britanskim ambasadorom, dodajući da je ono što se do sada moglo čuti da će Telekom dobiti punu podršku daljem poslovanju i da je optimista i da će osim ovih i drugi problemi biti rešeni uspešno.

- Potpuno je nedopostivo da Evropa, Brisel, dozvoli da se jedna Agencija za zaštitu konkurencije ovako ponaša. Tako da očekujem jasnu podršku i očekujem da ćemo mi i ovaj problem rešiti zajedno -  kazao je Lučić i dodao da je njegov utisak da će izbori u Prištini biti mnogo pre nego redovni i da je Kurtijeva administracija faktički već krenula u kampanju i da će pritisak na srpsku populaciju po raznim merama biti sve veći i veći.

On je naglasio da Kurtijeva administracija krši sopstvene ustavne zakone jer, kako je dodao, ovo što radi Agencija za zaštitu konkurencije, odnosno, kako se ponaša prema jednoj kompaniji - isključivo samo zato što je srpska - nije viđeno u praksi.

- Mi smo to izneli međunarodnoj zajednici i zapitali kako onda možemo verovati toj administraciji da će se držati bilo kog sporazuma, kada ona već krši ono što je već implementirano nekim sporazumom i sada pokušava selektivnom primenom sopstvenih zakona da to krši - zapitao se Lučić.

Govoreći o najavi da će od 1. februara Priština ukinuti dinar kao zvaničnu valutu, Lučić je kazao da ta odluka neće uticati na poslovanje MTS, ali da će uticati na lokalno stanovništvo.

- U razgovoru sa ambasadorima smo se dotakli i te teme i moram da kažem da se i oni slažu da je takva odluka štetna, jer efekat posledica je veliki za obične ljude i vrlo je veliko pitanje kako će posle 1. februara ti obični ljudi da, funkcionišu jer smo bili u nekom drugom sistemu - kazao je generealni direktor Telekoma.
 

Ostavite komentar