FunBox > (Ne)potrebno znanje

TERAPIJSKI PAS u akciji: Keruša Bejli je svoju VLASNICU UPOZORILA na predstojeći NAPAD, a potom joj DONELA LEK I VODU

Kati Grejem ima sindrom posturalne ortostatske tahikardije (POTS) od detinjstva, koji može dovesti do gubitka svesti

Izvor: K1info/Klix.ba

27/07/2023 > 21:47

podeli vest:

TERAPIJSKI PAS u akciji: Keruša Bejli je svoju VLASNICU UPOZORILA na predstojeći NAPAD, a potom joj DONELA LEK I VODU
Foto: Twitter Printscreen/TansuYegen


Žena koja pati od retkog oboljenja podelila je snimak neverovatnog trenutka kada joj je njen terapijski pas priskočio u pomoć u trenutku medicinske epizode.

Kati Grejem ima sindrom posturalne ortostatske tahikardije (POTS) od detinjstva, koji uzrokuje simptome kao što su ubrzan rad srca, vrtoglavica i umor pri ustajanju. Zbog toga je 2019. dobila ženku australijskog ovčara Bejli kao terapijskog psa da joj pomogne tokom iznenadnih napada.

Tokom nedavne epizode, kamera u Katinoj kući snimila je trenutak kada je Bejli došla da je upozori na predstojeći napad, a čak joj je donela lekove i vodu.

Video koji je prvobitno podeljen na TikToku postao je viralan, prikupivši više miliona pregleda.

- Tako sam neverovatno zahvalna što imam Bejli u svom životu - rekla je Kati za NeedToKnow.co.uk.

- Bejli je obučena da prepozna miris koji ispušta moje telo pre nego što dobijem napad. Ovo mi daje dovoljno vremena da se pripremim za gubitak svesti.

Prema Kati, njen sindrom je "veoma iscrpljujući invaliditet i može da uzrokuje nasumično onesvešćivanje", tako da je njen pas "dresiran da ode po lekove, vodu i sve što joj je potrebno za vreme dok mora da miruje".

Na snimku, Kati se može videti dok radi na svom laptopu u kuhinji. Kada je ustala, četvorogodišnja Bejli je osetila da nešto nije u redu i skočila na nju kako bi je naterala da sedne.

Nakon što je vlasnica sela na patos, pas je skočio na stolicu da joj donese lek sa pulta, a potom je otvorio frižider i doneo joj flašu vode.

Ostavite komentar