Kultura i umetnost > Art

"Otići ili ostati" - nova izložba mladih umetnika koja pokreće pitanja koja muče sve ljude ove generacije!

Ovo je prva izlagačku aktivnost u 2024. godini koja je počela ciklusom „Interakcije“ odnosno projektom koji je namenjen mladim autorima

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

04/05/2024 > 23:47

podeli vest:

"Otići ili ostati" - nova izložba mladih umetnika koja pokreće pitanja koja muče sve ljude ove generacije!
Foto: Art Galerija


Izložba “Koordinate potrebe" Sandra NinIć i Nemanja Petrića sugerišu na globalna socio - politička zbivanja današnjice, a predstavljena je u galeriji "Art For All". Teme su vrlo društveno angažovane, bliske mladim ljudima u celom svetu i pokreću na razmišljanje, od nejednakosti u Africi preko uticaja Bele kuće ali i lokalnog Crnog talasa i večitog pitanja - otići ili ostati?

Ovo je prva izlagačku aktivnost u 2024. godini koja je počela ciklusom „Interakcije“ odnosno  projektom koji je namenjen  mladim autorima koji su završili neki od  likovnih fakulteta ili viših škola, naročito grupama od najmanje dvoje umetnika.

Foto: Art Galerija

 

Naime, ovakav projekat pruža  mladima ogromno iskustvo učenja u smislu oblikovanja ličnog izražaja, organizovanja radne strukture i usavršavanja  kreativnog procesa. Realizuje se putem konkursa koji je galerija „Art For All“ raspisala u decembru 2023. godine. 

Prva izložba u nizu na kojoj su se svojim radovima publici predstavili Sandra NinIć I Nemanja Petrić .“Koordinate potrebe“, je naziv njihovog nastupa, gde pretežno sugerišu na globalna socio-politička zbivanja današnjice. Teme su vrlo društveno angažovane, bliske mladim ljudima u celom svetu i pokreću na razmišljanje, od nejednakosti u Africi preko uticaja Bele kuće ali i lokalnog Crnog talasa i večitog pitanja - otići ili ostati?

Foto: Art Galerija

 

 

Potreba se definiše kao stanje socijalnog nedostatka neophodnog za funkcionisanje ometnikovog bića, u prostorno-vremenskom koordinatnom sistemu. Humor je vrloizražen na velikim platnima Nemanje Petrića, kojim pokušava da anestezira socialnu nepravdu. 

 

Ostavite komentar