Kultura i umetnost > Film/Serija

Sila nije s njima: PREKINUTO SNIMANJE serije iz franšize "Ratova zvezda", ekipa se PLAŠI ODRONA

Napušteni kamenolom Vinspit u grofoviji Dorset trebalo je da bude korišćen za snimanje serije koja je nastavak filma "Rogue One" iz 2016.

Izvor: K1info/Tanjug

21/04/2023 > 18:02

podeli vest:

Sila nije s njima: PREKINUTO SNIMANJE serije iz franšize "Ratova zvezda", ekipa se PLAŠI ODRONA
Foto: Instagram/andorofficial


Snimanje najnovije serije iz franšize "Ratova zvezda" pod nazivom "Andor", u kamenolomu u grofoviji Dorset u blizini britanskog grada Bornmuta, otkazano je zbog mogućeg odrona.

Napušteni kamenolom Vinspit, u blizini mesta Vort Matravers, trebalo je da bude korišćen za snimanje najnovije Diznijeve serije, koja je nastavak filma "Rogue One" iz 2016. godine i prati glavnog junaka Kasijana Andora, preneo je BBC.

Filmske ekipe koristile su lokaciju pre dve godine i očekivale su da će nastaviti snimanje.

Navodi se da je snimanje otkazano iz bezbednosnih razloga, a menadžer Trejsi Čerčer rekla je da je zabrinutost izražena posle "skorašnjeg nevremena, koje je povećalo rizik od odrona kamenja i zemlje".

Ona je dodala da litice duž ovog dela obale, uključujući kamenolom, mogu biti nestabilne i prirodno podložne klizištima i padovima, naročito posle ekstremnih vremenskih uslova, uključujući obilne padavine i vruće, sušne periode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andor (@andorofficial)

Posetiocima koji žele da istraže obalu Dorseta savetovano je da prate upozorenja i drže se dalje od nesigurnih područja dok se ne sprovedu istraživanja.

Snimanje nove serije "Ratovi zvezda" počelo je u Velikoj Britaniji u maju 2021. godine, a glavni glumac Dijego Luna i drugi protagonisti primećeni su na plaži u Klivlisu u Lankaširu.

 

Ostavite komentar