Kultura i umetnost > Film/Serija

Glumac kojeg su SVI OBOŽAVALI: Džejson Ajzaks igra FILMSKU IKONU Kerija Granta u MINI SERIJI "Archie"

Pored Ajzaksa u seriji igraju Lora Ejkman kao Dajan Kenon, Loli Džons je Mej Vest, dok Stela Stoker tumači Odri Hepbern

Izvor: K1info

16/06/2023 > 16:47

podeli vest:

Glumac kojeg su SVI OBOŽAVALI: Džejson Ajzaks igra FILMSKU IKONU Kerija Granta u MINI SERIJI "Archie"
Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana


Odavno je poznato da Džejson Ajzaks može da uradi sve što poželi. Britanski glumac odlučio se na još jedan veliki izazov igrajući filmsku ikonu Kerija Granta - rođen kao Arčibald Aleksander Lič - u novoj ITV/BritBox biografskoj drami pod nazivom "Archie".

Džef Poup, koji je zaslužan za filmove zasnovane na stvarnim događajima kao što su "Philomena" i "Stan & Ollie", napisao je scenario i producira mini seriju.

Priča započinje Arčijevim rođenjem u Bristolu 1904. i daje uvid u ekstremno siromašno detinjstvo, tokom kojeg se suočavao sa očevom preljubom i gubitkom starijeg brata Džona. Sa 14 godina pridružio se muzičkoj trupi Boba Pendera i preselio u Sjedinjene Države. Ubrzo potom, rođen je Keri Grant.

U seriji će moći da se vidi kako je Grant na vrhuncu slave 1961. zapravo bio očajnički nesrećan u privatnom životu zbog propalih brakova. Tada je počeo da se udvara 30 godina mlađoj TV zvezdi Dajan Kenon koja nije odmah popustila pred njegovim šarmom. Venčali su se 1965., a godinu dana potom Grant se povukao sa scene. Njegovo jedino dete, ćerka Dženifer, rođena je 26. februara 1966.

- Postojao je samo jedan Keri Grant i nikada ne bih dozvolio sebi da ispadnem tolika budala pokušavajući da uđem u njegove cipele - rekao je Ajzaks.

- Arči Lič, s druge strane, nije mogao mnogo da se razlikuje od lika kojeg je izmislio da bi se spasao - dodao je Ajzaks.

- Keri Grant je postao jedna od najznačajnijih ličnosti dvadesetog veka, koju su voleli i predsednici i prosjaci. Ključ svega krio se u njegovom detinjstvu - završava Ajzaks.

Džejson Ajzaks trenutno može da se vidi zajedno sa Tomom Holandom u Apple TV+ seriji "The Crowded Room".

Ostavite komentar