Vesti > Svet

KATARINA JOVANOVIĆ OSUĐENA ZBOG UBISTVA BEBE: Horor zločin potresao Nemačku - Bacila novorođenče kroz prozor ZBOG KARIJE

Advokati Katarine Jovanović su tvrdili da je reč o ubistvu iz nehata jer je bebu slučajno ispustila iz ruku

Izvor: K1info/Jutarnji.hr

Autor: Nemanja Negovanović

05/07/2024 > 19:30

podeli vest:

KATARINA JOVANOVIĆ OSUĐENA ZBOG UBISTVA BEBE: Horor zločin potresao Nemačku - Bacila novorođenče kroz prozor ZBOG KARIJE
Foto: Shutterstock/Linkedin


Katarina Jovanović iz nemačke pokrajine Baden-Virtenberg osuđena je na sedam i po godina zatvora zato što je bacila novorođenu ćerku kroz prozor. Ona je počinila strašan zločin zato što se navodno plašila da će joj "dete uništiti karijeru".

Katarina je proglašena krivom za ubistvo iz nehata na okružnom sudu u Hajlbronu pre dva dana.

Na sudu se saznalo da se Katarina pre 10 meseci u tajnosti porodila kod kuće, a potom svoju bebu izbacila kroz prozor stana na asfalt, sa visine veće od tri i po metra.

Telo bebe sa slomljenom lobanjom pronašli su zgroženi prolaznici, koji su pozvali policiju. Jovanovićeva je na početku suđenja u aprilu priznala zločin, ali nije mogla to da objasni sudu. Tvrdila je da nije ni znala da je trudna, ali ju je tužilaštvo teretilo za ubistvo i namerno prikrivanje trudnoće.

Tužioci su tvrdili da je Jovanovićeva mislila da će joj dete upropastiti karijeru kao rukovodioca u pravnom odeljenju Poršea.

 

 

- Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno profesionalni napredak, stavi na čekanje zbog deteta. To je bila njena odluka nakon što se porodila, a kriterijumi za osudu za ubistvo su ispunjeni - rekla je javni tužilac Mareike Hafendoerfer.

Advokati Katarine Jovanović su tvrdili da je reč o ubistvu iz nehata jer je bebu slučajno ispustila iz ruku, nakon što se sama porodila kod kuće, a da nije ni znala da je trudna.

- Moja klijentkinja nije ni znala da je trudna. Kada je iznenada držala krvavu bebu u naručju, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji - rekao je branilac Malte Hek.

- Bila je nesreća, ispustila je bebu. Kako je dete palo kroz prozor, biće utvrđeno - dodaje.

Sud je na kraju prihvatio blažu optužbu za ubistvo iz nehata, ali ju je osudio na sedam i po godina zatvora, što je više od tri godine koliko je tražila odbrana. Njen pravni tim je takođe najavio da će uložiti žalbu na presudu.

Komšije su lokalnim medijima rekli da nisu znali da je Jovanovićeva čekala dete.

- Niko nije primetio da je ova žena trudna. Nedavno se promenila i više nije razgovarala sa nama, ali smo mislili da je pod stresom zbog posla, ispričale su komšije.

Ostavite komentar