Kultura i umetnost > Film/Serija

NUŽDA zakon MENJA: Reditelj Ves ANDERSON PRIZNAO kako je uradio KRATKI FILM za Netflix

On je režirao film po priči Roalda Dala u kojem igraju Ralf Fajns, Benedikt Kamberbač i Ben Kingsli, ali ovo ostvarenje traje samo 37 minuta

Izvor: K1info

16/06/2023 > 20:43

podeli vest:

NUŽDA zakon MENJA: Reditelj Ves ANDERSON PRIZNAO kako je uradio KRATKI FILM za Netflix
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Posle uspeha ekranizacije "Fantastic Mr. Fox" iz 2009., Anderson će tokom godine objaviti još jednu filmsku adaptaciju Roalda Dala putem striming platforme. Ali pre toga će  "Asteroid City" početi da se emituje u svetskim bioskopima.

Andersonov predstojeći film za Netflix, "The Wonderful Story of Henry Sugar", zasnovan je na priči iz istoimene kolecije kratkih priča velškog autora iz 1977. godine, i donosi odabranu glumačku ekipu koju predvode zvezde Ralf Fajns, Benedikt Kamberbač i Ben Kingsli.

Foto: Tanjug/Roger Do Minh/Focus Features via AP

Ves Anderson na setu filma "Asteroid City"

U novom intervjuu za IndieWire, Anderson je otkrio da film traje samo 37 minuta.

Reditelj se požalio da je nekoliko godina želeo da uradi adaptaciju, ali "u trenutku kada sam bio spreman da to uradim", prava na Dalove priče dobio je Netflix.

- Odjednom nigde niste mogli to da uradite jer oni poseduju prava - rekao je Anderson, sugerišući da je sarađivao sa Netflixom samo iz nužde, a ne iz strasti.

- Ali pored toga, jer u pitanju je 37-minutno ostvarenje, Netflix je savršeno mesto jer to zapravo i nije film.

Anderson je priznao da je, iako je "imao samo dobra iskustva sa Netflixom", veoma srećan što će se "Asteroid City" naći u bioskopima.

- Focus i Universal to rade na pravi, bioskopski način - onako kako zaista želim da se moji filmovi prikazuju - priznaje Anderson.

"Asteroid City" stiže u bioskope 21. juna.

Ostavite komentar