Kultura i umetnost > Film/Serija

NAPUSTILI su projekciju APSOLUTNO "RAZBIJENI": Kristofer Nolan o REAKCIJI dela publike na film "Oppenheimer"

Reditelj se ne slaže sa primedbom neimenovanog filmskog stavaraoca da je "Oppenheimer" neka vrsta horora

Izvor: K1info

23/06/2023 > 20:02

podeli vest:

NAPUSTILI su projekciju APSOLUTNO "RAZBIJENI": Kristofer Nolan o REAKCIJI dela publike na film "Oppenheimer"
Foto: Tanjug/Universal Pictures via AP


Najnoviji igrani film Kristofera Nolana "Oppenheimer", biopik o "ocu atomske bombe" Robertu Openhajmeru, počeće da se prikazuje u svetskim bioskopima u petak, 21. jula.

U filmu glavne ulogu igra Kilijan Marfi, zajedno sa glumačkom postavom koja uključuje Emili Blant, Meta Dejmona, Roberta Daunija Mlađeg i Florens Pju.

Uoči premijere filma, reditelj Nolan je ispričao kako je publika koja je imala priliku da ga pogleda reagovala, napominjući da su neki napustili projekciju "apsolutno devastirani".

Tokom intervjua za Wired, Nolan je izjavio:

- Ne mogu da govore. Hoću da kažem da je prisutan element straha koji se nalazi u istoriji i u osnovi priče. Ali ljubav prema likovima, ljubav prema odnosima, jaka je kao i u mojim ranijim delima.

Nolan objašnjava:

- To je intenzivno iskustvo jer je i priča intenzivna. Nedavno sam ga prikazao filmskom stvaraocu koji je rekao da je to neka vrsta horora. Ne slažem se sa njim.

Nolan je snimio film sa IMAX kamerama, a neki delovi su urađeni u crno-beloj boji.

"Oppenheimer" je šesti projekat na kojem su Nolan i Marfi zajedno radili. Takođe je po dužini trajanja pretekao svemirski ep "Interstellar" iz 2014. sa Metjuom Mekonahijem.

Ostavite komentar