Kultura i umetnost > Film/Serija

Umesto glumaca LIKOVI IZ DIZNIJEVIH filmova: Potpuno drugačiji CRVENI TEPIH na PREMIJERI filma "Haunted Mansion"

Miki i Mini Maus, Grdana, Zla kraljica iz "Snežane i sedam patuljaka" (1937) i Kruela de Vil pozirali su na crvenom tepihu

Izvor: K1info

17/07/2023 > 14:20

podeli vest:

Umesto glumaca LIKOVI IZ DIZNIJEVIH filmova: Potpuno drugačiji CRVENI TEPIH na PREMIJERI filma "Haunted Mansion"
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis


Likovi iz Diznijevih ostvarenja prošetali su crvenim tepihom na premijeri "Haunted Mansion" u Diznilendu u subotu umesto zvezda filma, zbog štrajka glumaca koji je pokrenut u četvrtak.

Miki i Mini Maus, Grdana, Zla kraljica iz "Snežane i sedam patuljaka" (1937) i Kruela de Vil pozirali su na crvenom tepihu, preneo je Hollywood Reporter.

Reditelj Džastin Simijen bio je jedini iz filma koji je prisustvovao premijeri, rekavši za Variety da je "tužan" što njegova ekipa ne može da mu se pridruži. (Novinarima je prvobitno rečeno da reditelj neće razgovarati ni sa jednim predstavnikom štampe radi intervjua.)

- Osećam se veoma ambivalentno u vezi sa tim, ali u isto vreme sam ponosan na glumačku ekipu i na Kejti Dipold koja je napisala scenario, i ovo radim zato što poštujem njene reči i njihov rad - rekao je Simijen za THR na premijeri.

- Ako oni već ne mogu da budu ovde da govore u ime filma, smatram da barem ja treba da se pojavim. Tužno je što nisu ovde, ali u isto vreme potpuno podržavam razlog zbog kojeg to čine - dodao je reditelj.

Nakon što je Američka federacija televizijskih i radijskih umetnika (SAG-Aftra) objavila da je u četvrtak započeo štrajk, članovi su dobili uputstva o tome šta je dozvoljeno, a šta nije. Naređeno im je da "prestanu sa pružanjem svih usluga i obavljanjem svih poslova obuhvaćenih ugovorima" posle početka štrajka.

Ovo uključuje promociju novih projekata, kao što su turneje, nastupi i prisustvo na premijerama i projekcijama. Intervjui su takođe zabranjeni, kao i pojavljivanja u podkastima i promocije na društvenim mrežama.

Ostavite komentar