Kultura i umetnost > Film/Serija

"Barbie" je trenutno DRUGI FILM sa najvećom zaradom u ISTORIJI KOMPANIJE Warner Bros.

Komedija nastavlja da obara rekorde na blagajnama skoro mesec dana od premijere i nalazi se na prvom mestu četiri nedelje zaredom

Izvor: K1info

14/08/2023 > 11:07

podeli vest:

"Barbie" je trenutno DRUGI FILM sa najvećom zaradom u ISTORIJI KOMPANIJE Warner Bros.
Foto: Tanjug/Warner Bros. Pictures via AP


Ostvarenje Grete Gervig do sada je prihodovalo 1,18 milijardi dolara, i sada je drugi film sa najvećom zaradom u istoriji kompanije Warner Bros. (prvi je "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II" sa 1,315 milijardi dolara). Na međunarodnom tržištu film je inkasirao još 45 miliona, čime je ukupan prihod stigao do vrtoglavih 657,6 miliona dolara.

Foto: Printscreen the-numbers.com

 

Blokbaster sa Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama ima najveću zaradu kada je u pitanju film koji je režirala žena, pretekavši "Frozen II" koji potpisuju Dženifer Li i Kris Bak.

Na drugom mestu je "Meg 2: The Trench" sa 43,7 miliona dolara iz 75 zemalja, čime je ukupna međunarodna zarada porasla na 202,8 miliona, dok je u Americi film inkasirao 54 miliona dolara.

"Oppenheimer" Kristofera Nolana i dalje je impresivan na svetskim bioskopskim blagajnama, i sa novih 32 miliona stigao je do cifre od 385 miliona dolara, kojoj treba dodati prihod iz američkih bioskopa od 264 miliona, čime je ukupna zarada porasla do impozantnih 649 miliona dolara.

"Gran Turismo: Based on a True Story" kompanije Columbia Pictures počeo je da se prikazuje u svetskim bisokopima, a međunarodna premijera donela mu je 10,7 miliona dolara. Posebno je dobro prošao u Francuskoj, gde je zaradio 2,3 miliona, a slede Velika Britanija sa 1,3 miliona i Australija i Nemačka sa po milion dolara.

Adaptacija Playstation video igre počinje da se prikazuje u Sjedinjenim Državama 25. avgusta.

Ostavite komentar