Kultura i umetnost > Film/Serija

UNIŠTILI su scenu: Džejms Kameron IZBACIO ključni deo iz "Terminatora" zbog bizarnog ZAHTEVA

U spornoj sceni je objašnjeno kako je Cyberdyne Systems, tehnološka korporacija odgovorna za stvaranje Skyneta, došla u posed čipa

Izvor: K1info

01/09/2023 > 12:35

podeli vest:

UNIŠTILI su scenu: Džejms Kameron IZBACIO ključni deo iz "Terminatora" zbog bizarnog ZAHTEVA
Foto: Youtube PrintScreen/Flashback FM


Producentkinja filma "Terminator" Gejl En Herd otkrila je na društvenoj mreži X/Twitter da je Džejms Kameron uklonio ključnu scenu iz akcionog SF filma iz 1984. jer su finansijeri insistirali da u njoj igraju njihovi prijatelji, prenosi Variety.

Scena o kojoj je reč pružila je objašnjenje kako je Cyberdyne Systems, tehnološka korporacija odgovorna za stvaranje Skyneta, došla u posed čipa koji se stavlja u Terminatore.

"'Terminatorov' finasijer Hemdale Films Džona Dejlija imao je ugovor sa kompanijom Orion Pictures, ali još nije imao hit (to se promenilo sa našim filmom i ostvarenjem 'Platoon')", objasnila je Herd na društvenoj mreži.

"Insistirali su da koristimo prijatelje finansijera, a ne glumce, što je uništilo scenu."

Prijatelji finansijera "bili su plaćeni kao glumci", dodala je Herd.

"Mislim da je Dejli insistirao da budu u filmu jer je finansijerima obećan povrat na svoju investiciju. Dejli nikada nije verovao da će film biti uspešan."

Na pitanje obožavaoca da li je Kameron izbacio scenu iz filma zato što su prijatelji finansijera bili loši glumci, Herd je odgovorila da "Džim (srećom) nikada nije bio zadovoljan samo sa 'OK', čak ni tada!"

Kameron je u julu dospeo na naslovne strane jer je u jednom intervjuu rekao da je pokušao da upozori javnost na opasnost koja dolazi od veštačke inteligencije još 1984. godine, pozivajući se na "Terminatora".

- Danas se svi plaše gde će sve ovo odvesti - nedavno je o veštačkoj inteligenciji izjavio Arnold Švarceneger, zvezda "Terminatora".

- A u ovom filmu govorimo o tome da mašine postaju samosvesne i preuzimaju vlast... Sada, decenijama kasnije, to je postalo stvarnost. To više nije naučna fantastika, to je sadašnjica. U pitanju je izvanredno pisanje Džima Kamerona.

Ostavite komentar