Kultura i umetnost > Film/Serija

MINJA PEKOVIĆ za Reflektor: U seriji "Tunel" igram šeficu pregovaračkog tima POLICIJE i razbijam DRUŠTVENE STEREOTIPE

Prema njenim rečima sve što je snimljeno u seriji je bazirano na istinitim događajima

Izvor: K1info/Tanjug

08/09/2023 > 17:16

podeli vest:

MINJA PEKOVIĆ za Reflektor: U seriji "Tunel" igram šeficu pregovaračkog tima POLICIJE i razbijam DRUŠTVENE STEREOTIPE
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Minja Peković koja je govorila o svojoj ulozi u televizijskoj seriji "Tunel" čije su prve dve epizode nedavno premijerno prikazane na festivalu Dunav Film Fest u Smederevu.

Peković naglašava da u seriji tumači lik Nevene Gavran, šefice pregovaračkog tima policije.

- Meni je bio veliki izazov u pripremi lika koji oživljavam u seriji, da demonstriram odlučnot koju Nevena ima. Privatno me nikada odlučnost nije krasila, a eto dobila sam priliku da igram u seriji ženu koja ima i hrabrost i rešenost u veoma komplikovanim situacijama - kazala je Peković.

Prema njenim rečima sve što je snimljeno u seriji je bazirano na istinitim događajima.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Verujem da je ta doza dokumentarnog pristupa najuzbudljiviji motivacioni momenat za gledaoce serije "Tunel". U igranom programu, kakav je tv serija, postoji mogućnost da iz svih uglova sagleda neki događaj, a ne kao u medijima, samo određeni segmenti nekog slučaja - kaže Peković i dodaje da joj je prelepo što je dobila priliku da igra Nevenu Gavran.

Kako kaže, posebna draž njene uloge leži u okolnostima da je ženska figura na čelu tima koji bi prema društvenim stereotipima morao da radi muškarac.

- Mi i dalje zadržavamo ideju da je neki posao samo muški. Neke žene koje su uspešne vrlo često pomisle da ako preuzmu muški princip reagovanja i odlučivanja, biti bolje shvaćene. Preispitujemo u seriji koliko je žena jaka ili slaba, kada rukovodi pregovaračkim timom - kazala je Peković.

Prvakinja drame subotičkog Narodnog pozorišta i dobitnica brojnih priznanja ima i svoj teatarski projekat "Bravo za klovna". Peković naglašava da je taj projekat nastao, kada je prvi put od lekara dobila dijagnozu koja je plašila.

- Kako sam krenula na terapije, pomislila sam: "ako sam glumica, i ako je moj posao javni , možda bi trebalo da artikulišem sve ovo kroz šta prolazim. Najteži deo pripreme te monodrame bio je selekcija rečenica koje ću izgovoriti na sceni. Tačnije, šta neću zadržati za sebe - kazala je Peković.

Ona ističe da su joj najdraže reakcije na predstavu komentari gledalaca da daje elan i nadu ljudima koji su prolazili slične situacije kao ja.

- Jedna devojka je drštvenoj mreži meni napisala kako će me svi tapšati po ramenu i govoriti bravo, a ona sledeće nedelje ima biopsiju i ne plaši se - poručuje Peković.

Ostavite komentar