Kultura i umetnost > Film/Serija

UNUTAR "Sfere" u Las Vegasu: Ovako izgleda NAJVEĆI EKRAN na planeti u akciji

Reditelj Daren Aronofski specijalno je uradio film "Postcard From Earth" koji će premijerno biti prikazan 6. oktobra

Izvor: K1info

13/09/2023 > 20:42

podeli vest:

UNUTAR "Sfere" u Las Vegasu: Ovako izgleda NAJVEĆI EKRAN na planeti u akciji
Foto: Youtube PrintScreen/Sphere


O audio-vizuelnom iskustvu koje donosi "Sfera" (MSG Sphere) u Las Vegasu sigurno će se dosta pričati u narednim mesecima, a reditelj Daren Aronofski objavio je prvi video iz ovog neverovatnog objekta.

Za one koji ne znaju, "Sferu" je izgradila kompanija Madison Square Garden Entertainment Corp., sa ekranom veličine četiri fudbalska terena (160.000 kvadratnih stopa) koji "obavija" i okružuje publiku, donoseći najveću LED rezoluciju na svetu u prostoru koji može da primi 17.000 ljudi.

Aronofski je specijalno uradio film "Postcard From Earth", koji će premijerno biti prikazan 6. oktobra, nešto više od nedelju dana pošto grupa U2 otvori arenu.

Evo kako MSG opisuje film i iskustvo: "Delom naučnofantastična priča, delom dokumentarni film o prirodi, "Postcard From Earth" vodi gledaoce na putovanje od Antarktika i dubokih okeana, preko svetskih lokacija do dalekog svemira. Videćete svet kao nikada pre. To je prvi filmski projekat posebno naručen za "Sferu" koji koristi sve naše eksperimentalne tehnologije, od najvećeg HD ekrana na svetu koji vas okružuje, preko haptičkih stolica koje vam omogućavaju da osetite film, do 167.000 zvučnika koji vas uranjaju u zvuk."

Aronofski  je u postu na Instagramu nazvao projekat "neverovatno ispunjavajućim... ljubavnim pismom majci Zemlji", snimljenim na svih sedam kontinenata. Što se tiče snimka koji je objavio, on je poručio: "Moj iPhone ne može ni blizu da uhvati definiciju na ekranu. Ponekad zaboravite gde se nalazite."

Ranije ove godine, Aronofski je izjavio:

- Vidim "Sferu" kao odličnu priliku da izvučemo ljude iz svetlucavih i bučnih ulica Las Vegasa i uronimo ih što je potpunije moguće u čudesnu lepotu prirode. "Postcard from Earth" je naučnofantastično putovanje duboko u budućnost dok naši potomci razmišljaju o našem zajedničkom domu -  rekao je reditelj povodom filma za koji se cene ulaznica kreću od 49 do 199 dolara.

Grupa U2 otvoriće "Sferu" 29. septembra, donoseći svoj multisenzorni scenski šou "U2: UV Achtung Baby Live at Sphere". Cene ulaznica se kreću od 400 do 1495 dolara.

Ostavite komentar