Kultura i umetnost > Film/Serija

Snima se FILM o DRAŽENU Petroviću, njegovog oca Joleta igra DRAGAN MIĆANOVIĆ

Reditelj je Danilo Šerbedžija, a majku Biserku glumiće Zrinka Cvitešić

Izvor: K1info/Tanjug

26/09/2023 > 13:27

podeli vest:

Snima se FILM o DRAŽENU Petroviću, njegovog oca Joleta igra DRAGAN MIĆANOVIĆ
Foto: wikipedia.org


Reditelj Danilo Šerbedžija počeo je snimanje filma "Nešto jače od mene - priča o Draženu Petroviću", a premijera je planirana za 22. oktobar 2024. godine kada bi čuveni košarkaš proslavio svoj 60. rođendan, piše na sajtu Hrvatskog audio vizuelnog centra (HAVC).

Petrovića (1964-1993) igra mladi glumac Domagoj Nižić, a kao dečaka Tonko Stošić, učenik sedmog razreda, dok je Šerbedžija snimanje filma počeo u petak u Šibeniku "nakon opsežnih priprema", prema scenariju Ivana Turkovića - Krnjaka, navodi HAVC.

- Priča filma će obuhvatiti sve važnije faze života, od detinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Evropi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine - kaže se o filmu.

Kako je najavljeno, Draženovu majku glumiće Zrinka Cvitešić, oca Joleta Petrovića srpski glumac Dragan Mićanović, starijeg brata Aleksandra Petrovića će kao dečaka igrati Šibenčanin Lovre Tanfara.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Cvitešić je rekla da joj "kroz ulogu majke najvažnije pokazati kako su briga, ljubav, odgoj i podrška najvažniji temelji na kojima dete može stasati u čoveka s velikim č”, dok je Mićanović dodao da su svi u ekipi svesni da rade "nešto lepo i vredno".

- Kada radite film o tako voljenoj osobi kakav je bio Dražen, koji je svojim radom i talentom inspirisao toliko klinaca toga doba, a i mnoge buduće generacije, uzbuđenje je veliko kao i odgovornost - ocenio je Mićanović.

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka, a koproducenti su RTG Pictures iz SAD-a, Living pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije.

Pokrovitelj filma je Hrvatski olimpijski odbor, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska radio-televizija, Grad Zagreb, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije. 

Ostavite komentar