Kultura i umetnost > Film/Serija

Kolege i prijatelji OPRAŠTAJU se od Metjua Perija: Bio si MNOGO VIŠE od Čendlera Binga

Nakon što je objavljena tragična vest, brojne slavne ličnosti oglasile su se kako bi izrazile svoje duboko divljenje prema pokojnom glumcu

Izvor: K1info

29/10/2023 > 14:43

podeli vest:

Kolege i prijatelji OPRAŠTAJU se od Metjua Perija: Bio si MNOGO VIŠE od Čendlera Binga
Foto: Tanjug/Rich Fury/Invision/AP, File


Obožavaoci širom sveta šokirani su iznenadnom i tragičnom smrću zvezde "Prijatelja" Metjua Perija, koji je preminuo u 54. godini.

Prema izveštajima, Peri se udavio u kadi u svom domu u Los Anđelesu. Iako su brojni izvori potvrdili ovu informaciju, zvaničan uzrok smrti još uvek nije objavljen od strane istražnih organa.

Nakon što je objavljena tužna vest, prijatelji i kolege oglasili su se na društvenim mrežama kako bi izrazili svoje duboko divljenje prema pokojnom glumcu, koji će ostati neizostavan deo popularne kulture.

Glumac Majkl Rapaport, koji je u seriji "Prijatelji" igrao Gerija, jednog od Fibinih momaka, napisao je na društvenoj mreži X da je Peri bio "uvek ljubazan, kul, opušten i talentovan. Ti si deo američke kulture i zauvek ćeš živeti."

Megi Viler, koja je glumila Čendlerovu devojku Dženis, objavila je počast Periju na Instagramu.

"Kakav gubitak. Nedostajaćeš svetu Metju Peri", napisala je ona. "Radost koju si doneo mnogima u svom prekratkom životu će živeti. Osećam se blagoslovenom zbog svih kreativnih trenutaka koje smo podelili."

Zvaničan Instagram nalog "Prijatelja" objavio je da su potreseni saznanjem o Perijevoj smrti. "Bio je istinski dar svima nama", napisali su.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friends (@friends)

Selma Bler je takođe odala počast Periju na Instagramu: "Moj najstariji prijatelj. Svi smo voleli Metjua Perija, a ja posebno. Svaki dan. Voleo me je bezuslovno. I ja njega. I slomljena sam. Slomljenog srca. Laku noć, Meti. Laku noć."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Koleginica iz serije "Prijatelji", Pedžet Bruster, napisala je: "Bio je divan prema meni u seriji 'Prijatelji' i svaki put kad sam ga srela decenijama kasnije. Molim vas da pročitate njegovu knjigu. Pomagao je drugima svojim nasleđem. Ali neće počivati u miru. Već je previše zauzet zasmejavanjem svih tamo gore."

Glumica Olivija Man napisala je na Instagramu: "Toliko se borio sa zavisnošću i bio je dovoljno hrabar da bude otvoren i iskren u vezi sa tim. Veoma mi je žao njegove porodice i prijatelja. Ovo je baš srceparajuće. Počivaj u ljubavi, Metju Peri."

Foto: Instagram/oliviamunn

 

Bivši NFL kvoterbek Robert Griffin III izjavio je na društvenoj mreži X: "Metju Peri bio je više od Čendlera Binga. On je bio taj koji je činio da 'Prijatelji' budu sjajni. Tužno je čuti za njegovu smrt, ali zahvalni smo za uspomene koje nam je pružio. Počivaj u miru."

Kanadski premijer Džastin Trudo pridružio se onima koji su odali počast Metjuu Periju. Trudo je išao u školu sa bivšom zvedom "Prijatelja", a njihovih zajedničkih dana prisetio se u postu:

"Smrt Metjua Perija je šokantna i tužna", napisao je Trudo i nastavio.

"Nikada neću zaboraviti igre koje smo nekada igrali u školskom dvorištu, i znam da ljudi širom sveta nikada neće zaboraviti radost koju im je pružio."

Ostavite komentar