Kultura i umetnost > Film/Serija

SVET JE POLUDEO ZA OVOM SERIJOM, a sad stiže NOVA SEZONA! Ono što mnogi ne znaju da je u njoj je igrala SRPKINJA!

Stručnjaci prognoziraju da će ovo biti najbolja sezona serije "Sluškinjina priča"

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

25/07/2024 > 10:43

podeli vest:

SVET JE POLUDEO ZA OVOM SERIJOM, a sad stiže NOVA SEZONA! Ono što mnogi ne znaju da je u njoj je igrala SRPKINJA!
Foto: Youtube PrintScreen/Hulu/Instagram printscreen/neeenze


Ako vam je i dalje stalo do Džun i večnog zatvora u Gilijadu, spremite se za šestu sezonu serije „Skuškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale). 

Od aprila 2017. od kada je postala dostupna posredstvom VOD-a, serija The Handmaid’s Tale  je postala prva serija sa striming servisa koja je osvojila i Zlatni globus i nagradu Emi za najbolju dramsku seriju. Osam puta je nagrađena nagradom Emi, a do sada je osvojila više od 30 prestižnih nagrada, uključujući i nagradu Pibodi za 2018. godinu.

Glavni glumac u "Sluškinjinoj priči" O. T. Fegbenli otkrio je detalje o kraju serije nakon što su se omiljeni likovi Luk i Džun rastali u poslednjoj epizodi pete sezone. Fanovi serije već dugo čekaju finale budući da skoro dve godine nisu dobili nijednu novu epizodu.
U intervjuu za Screen Rant Fegbenli je otkrio da je dobio scenario za poslednju sezonu "Sluškinjine priče" nagovestivši da nas čeka "potpuno ludilo".

- Da li je u "Sluškinjinoj priči" ijedan lik dobro prošao? Nisam siguran. Mogu reći da će to biti ludnica. Razgovarao sam sa nekim od pisaca i reditelja i mislim da je ovo možda najbolja sezona do sada, rekao je O.T. Fegbenli.

Šta se desilo sa junacima serije u petoj sezoni?

Poslednji događaji za Luka i Džun bili su traumatični. Par uspeva da preživi masovnu pucnjavu u Kanadi, ali njihove nevolje tu ne prestaju. Džun, Luk i njeno dete, Nikol, primorani su da beže kako bi se spasili od izrazito ksenofobične atmosfere koja počinje da odnosi žrtve u Torontu. Rizik se povećava činjenicom da će Luk, izbeglica, biti okrivljen za ubistvo građanina koji je pre toga pokušao da pregazi Džun svojim kolima.

Par se na kraju poslednje epizode razdvaja i Luka hapse za pokušaj ubistva.

Peta sezona završila je s June u bijegu, ponovno odvojena od Lukea Bankolea, usred sve većeg uticaja Gileada čak i u Kanadi. Narativ se širi izvan granica, uvodeći nove složenosti i izazove. Ponovni susret June i Serene Joy Waterford u vozu koji odlazi iz Toronta ključan je trenutak, koji bi mogao oblikovati tek 6. sezone.

Kako se približava dugoočekivani povratak Sluškinjine priče sa svojom šestom sezonom, obožavatelji jedva čekaju da razotkriju posledice finalne 5. sezone. Evo opsežnog pregleda onoga što do sada znamo. Zadnja sezona serije The Handmaid’s Tale je jednostavno jeziva.

Šesta sezona i status produkcije

Hulu je službeno dao zeleno svetlo za 6. sezonu, pokazujući poverenje u popularnost serije i njenu zamršenu i jezivu priču.

Dok je raspored produkcije u početku bio suočen s kašnjenjima, trenutna situacija ostaje neizvesna čak i nakon prevladavanja izazova poput štrajkova, pojačavajući iščekivanje među obožavateljima.

Očekuje se da će se glavna glumačka postava, predvođena Elisabeth Moss kao June Osborne, vratiti u 6. sezoni. Iako je lik Emily Malek izašao iz prethodne sezone, nepredvidiva priroda serije omogućuje neočekivane povratke likova u ovoj seriji koja će vas prikovati za televizor. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FX Networks (@fxnetworks)

 

Lukeovo uhićenje u finalu 5. sezone sugerira preokret dinamike 1. sezone i nagovešta eskalaciju napetosti u Kanadi. Dinamika razvoja ključnih likova kao što su Nick i Janine dodaju slojeve priči, s Nickovom izjavom koja nagoveštava moguće žrtve i romantični razvoj događaja u nadolazećoj sezoni.

Srpkinja u seriji „Sluškinjina priča“

Čak i oni koji su gledali popularnu seriju „Sluškinjina priča“ iznenadili su se da jednu od uloga od prve epizode ima srpska glumica Nina Kiri, inače rođena Beograđanka. Ona u seriji igra Almu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Kiri (@neeenze)

Nina Kiri je Beograđanka koja je ponosna na svoje srpske korene

- Bila sam prezadovoljna kada sam čula da sam dobila ulogu Alme zato što mi se mnogo videla knjiga ‘Sluškinjne priče’ i bila sam velikifan Rid Morano, režiserke prve tri epizode prve sezone“ - navela je pre 4 godine za „Blic“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Kiri (@neeenze)

Ninina porodica je migrirala u Vankuver skoro odmah po njenom rođenju u Beogradu 1993. godine, iako su često leta provodili u Pančevu, kod njene bake. Tako je i ostala vezana za Srbiju, koja joj, kako kaže, često nedostaje. U Vankuveru je počela sa prvim glumačkim koracima, prvo u glumačkoj školi, a onda i profesionalno. Veći uspeh bio je kada se pojavila u Diznijevom televizijskom filmu „Geek Charming“, a onda je usledilo nekoliko horora, i par domaćih uloga. Ona kaže da je to bila prilika koja se ne propušta, pre nego što je to žanr koji joj se dopadao. Sve se menja sa ulogom Alme u „Sluškinjinoj priči“.

Nina je u intervjuu koji je objavljen u tadašnjem „Blicu“ rekla i da ima nostalgiju za Beogradom i da je „ponosna na svoje srpske korene“.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar