Kultura i umetnost > Film/Serija

ZVEZDA FILMA "KUM" UMRO U 83. GODINI: Preminuo okružen članovima svoje porodice!

Glumac Džon Aprea je preminuo u 83. godini

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

18/08/2024 > 19:49

podeli vest:

ZVEZDA FILMA "KUM" UMRO U 83. GODINI: Preminuo okružen članovima svoje porodice!
Foto: Shutterstock


Zvezda filma "Kum II" i serije "Puna kuća" preminula je prirodnom smrću u svom domu u Los Anđelesu 5. avgusta, rekao je njegov menadžer Vil Levin.

Aprea, koji je igrao mladog Salvatorea Tesija u omiljenoj filmskoj franšizi Kum, umro je okružen članovima svoje porodice.

Glumac rođen u Nju Džersiju preselio se u Njujork 1960-ih da bi ostvario svoje snove nakon što je igrao fudbal u školi i nekoliko godina živeo u Italiji sa svojom porodicom.

Zatim se preselio u LA, gde je igrao ubicu u filmu Steve McKueen Bullitt i glumio šefa mafije u miniseriji NBC-ja The Gangster Chronicles iz 1981.

Tokom svoje karijere, takođe je glumio patrijarha višegeneracijske italijansko-američke porodice u emisiji Montefuscos na NBC-ju 1970-ih.

Aprea se prvi put prijavio na audiciju za ulogu Majkla Korleonea u filmu "Kum" nakon što je upoznao režisera Frensisa Forda Kopolu dok je bio barmen u LA-u.

 

Uloga je na kraju pripala Al Paćinu, ali je Aprea uhvaćen za nastavak filma. Sve Apreine replike u filmu izgovorene su na italijanskom jeziku, prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar