Kultura i umetnost > Knjige

TRI PISCA o TRI KNJIGE na nesvakidašnjoj KNJIŽEVNOJ PROMOCIJI u Titelu

Ivan Radovanović, Muharem Bazdulj i Vladimir Kecmanović govorili su o knjigama druge dvojice prisutnih autora

Izvor: K1info/Tanjug

08/04/2023 > 11:41

podeli vest:

TRI PISCA o TRI KNJIGE na nesvakidašnjoj KNJIŽEVNOJ PROMOCIJI u Titelu
Foto: Tanjug/Ivan Milinkov


Narodna biblioteka "Stojan Trumić" iz Titela organizovala je promociju knjiga tri pisca: Ivana Radovanovića, Muharema Bazdulja i Vladimira Kecmanovića.

S obzirom na neobičnost promocije kada tri pisca govore o knjigama, oni su se dogovorili da svako govori o knjigama druge dvojice.

Muharem Bazdulj najpre je govorio kako je on doživeo Kecmanovu knjigu "Kad đavoli polete" i Radovanovićevu "Kreće se lađa Francuska", da bi kasnije slušao kako su njegove kolege doživele njegov "Rokoko kalendar".

Sva tri pisca kažu da im je ovakvo pretstavljanje knjiga zanimljivo, a dolazak u manje sredine dragocen. Muharem Bazdulj je u Titelu ranije održao književno vece kada je promovisao knjigu "Kvadratni koren života".

- Kad je izašla moja nova knjiga hteli smo da opet napravimo promociju u Titelu. Pošto je Ivan Radovanović objavio kod istog izdavača kod kojeg sam i ja, stvorila se ideja da nas dvojica napravimo zajedničku promociju. U nekom razgovoru je i Vlada Kecmanović, koji ranije nije bio u Titelu, rekao da bi sa nama i tako smo odlučili da napravio nesvakidašnji događaj - rekao je Bazdulj i dodao da je kontakt sa publikom veoma bitan.

Foto: Tanjug/Ivan Milinkov

Vladimir Kecmanović, Muharem Bazdulj i Ivan Radovanović

Kako je ocenio, i pored svih digitalnih olakšavanja komunikacija prava razmena je samo ona koja se dešava u živom kontaktu.

- Zato je meni drago da srećem svoje čitaoce. Ova knjiga je izašla krajem decembra prošle godine, prva promocija je bila u Beogradu. Čini mi se da je do sada imala finu recepciju - rekao je Bazdulj.

Ivan Radovanović kaže da voli da dolazi u mesta poput Titela, jer se na promocijama pojavi publika koja stvarno voli knjigu.

- Muharem i ja smo i ranije imali običaj da odemo zajedno na promociju, a sada nam se pridružio i Vlada Kecmanović i mislim da je to samo još kvalitetnije. A kada dođete u manje mesto ne dolaze ljudi koji su tu da bi bili viđeni već oni koji vole knjigu - rekao je Radovanović.

Foto: Tanjug/Ivan Milinkov

Vladimir Kecmanović, Muharem Bazdulj i Ivan Radovanović

Vladimir Kecmanović smatra da je dobra ideja da tri pisca zajedno promovišu knjige.

- I ova ideja se začela kao i mnogo dobrih drugih u kafani. Pričali smo međusobno, jer se inače družimo, i drago mi je da u Titelu zajedno govorimo o knjigama. Nama nikad nije napor književno veče, već stići do mesta u kojem je, ali Titel nije daleko - rekao je Kecmanović.

U Sali Opštine Titel okupili su se ljubitelji pisane reči iz ovog mesta, ali i gosti iz Beograda.

 

Ostavite komentar