Kultura i umetnost > Knjige

Bob Dilan u audio knjizi ANALIZIRA HITOVE svojih kolega, uz pomoć brojnih velikih glumačkih imena

U knjizi se nalazi 66 pesama muzičara kao što su Džoni Keš, Voren Zivon, Roj Orbison, Rej Čarls, Pit Siger, Santana, Elvis Prisli i drugi

Autor: K1 info

01/10/2022 > 08:08

podeli vest:

Bob Dilan u audio knjizi ANALIZIRA HITOVE svojih kolega, uz pomoć brojnih velikih glumačkih imena
Foto: Youtube PrintScreen


Predstojeća knjiga "The Philosophy of Modern Song" dobitnika Nobelove nagrade za književnost Boba Dilana, biće propraćena objavljivanjem audio knjige koju je Dilan snimio zajedno sa mnoštvom poznatih glumaca.

Magazin Uncut otkrio je da će se Dilanov glas čuti na sedmočasovnom audio izdanju, zajedno sa glasovima Džefa Bridžisa, Stiva Buskemija, Džona Gudmena, Oskara Ajzaka, Helen Miren, Rite Moreno, Sisi Spejsek, Alfri Vudard, Džefrija Rajta i Rene Zelveger. Glumci će dati poseban karakter knjizi koju su izdavači opisali kao "seriju snoviđajnih rifova koji podsećaju na epsku pesmu i doprinose transcedenciji dela".

Izdavač Simon & Schuster je u martu najavio da će knjiga, u kojoj Dilan istražuje 66 zapaženih pesama, biti objavljena 1. novembra, 12 godina posle kantautorovog početka rada na istoj.

"Dilan analizira ono što je nazvao zamkom lakih rima, razmatra kako dodavanje jednog sloga može da umanji pesmu i čak objašnjava kako je bluegrass povezan sa heavy metalom", navodi se u najavi i dodaje da su eseji "misteriozni i veseli, potresni i duboki, a često i smešni do suza… I dok se tobože bave muzikom, oni su zapravo meditacije i refleksije na ljudsku psihu".

Variety je nedavno dao kompletnu listu od 66 pesama, koja između ostalih uključuje i naslove poput "Witchy Woman" (Eagles), "My Generation" (Who), "Pump It Up" (Elvis Costello), "London Calling" (Clash) i "Truckin'" (Grateful Dead).

 

 

 

Ostavite komentar