Kultura i umetnost > Muzika

Početak godine donosi NOVA MUZIČKA IZDANJA Sema Smita, U2 i Armanija Vajta

Legendarni irski sastav U2 objaviće izdanje sastavljeno od 40 ponovo osmišljenih i snimljenih pesama iz svog bogatog kataloga

Izvor: K1info

14/01/2023 > 10:22

podeli vest:

Početak godine donosi NOVA MUZIČKA IZDANJA Sema Smita, U2 i Armanija Vajta
Foto: Universal Music Serbia, Michael Bailey-Gates


Posle neverovatnog uspeha numere "Unholy", saradnje sa pop zvezdom Kim Petras, Sem Smit 2023. godinu započinje još jednim singlom koji će se naći na predstojećem albumu "Gloria".

Numera pod nazivom "Gimme" donosi energičan zvuk i senzualnu liriku, a na pesmi su učestvovale kolumbijsko-kanadska pevačica Džesi Rejes i jamajčanska rege zvezda Kofi. Numera je opisana kao dancehall hipnotički ljubavni poziv, a nastala je na Jamajci gde su Smit i Džesi zajedno radili.

Prethodni singl "Unholy" poslušan je preko 670 miliona puta na platformi Spotify i ostao je na vrhu svetskih top lista od dana izlaska pa sve do danas. Na albumu "Gloria", koji je najavljen kao do sada najhrabrije izdanje, naći će se 13 pesama koje će 27. januara biti dostupne na svim striming servisima.

U2 stare pesme prilagodio 21. veku

Island i Interscope Records (Universal Music Group) najavljuju "Songs Of Surrender" - izdanje sastavljeno od 40 najvećih pesama legendarne grupe U2, ponovo osmišljenih i snimljenih. Album je rezultat studijskih sesija koje su se dešavale u protekle dve godine, a prvi singl "Pride (In The Name Of Love)" već je dostupan na svim muzičkim servisima.

- Muzika vam daje šansu da putujete kroz vreme; hteli smo da prenesemo svoje stare pesme u današnje vreme i da im damo duh 21. veka. Ono što je započelo kao eksperiment brzo se razvilo u ličnu opsesiju jer su mnoge naše numere podvrgnute novoj interpretaciji. Lične teme su zamenile post punk poruke... Proces odabira pesama započeo je preslušavanjem demo snimaka. Gledao sam kako bi pesme zvučale ako bi se u njima izmenilo sve osim strukture. Drugi glavni cilj bio je pronaći načine da se u njih unese emocija, budući da je većina izvorno napisana sa namenom da se izvode uživo. Pregledavajući ove snimke sa producentom Bobom Ezrinom, bilo je veoma lako odmah zaključiti koje numere funkcionišu, a u koje je potrebno uložiti više rada. Držali smo se principa manje je više - otkrio je Di Edž.

Projekat "Songs Of Surrender" osmislio je i producirao gitarista grupe Di Edž, a na njemu se nalaze neke od najslavnijih pesama koje su nastale tokom više od 40 godina duge karijere benda, uključujući numere "With Or Without You", "One", "Beautiful Day", "Sunday Bloody Sunday" i "Invisible". Zahvaljujući muzičkoj reinterpretaciji, pesme će imati potpuno nove snimke, aranžmane, a neke će doživeti i izmene u samoj lirici. Izlazak izdanja "Songs Of Surrender" očekuje se 17. marta ove godine.

Armani Vajt udružio snage sa Denzelom Karijem

Harizmatični američki reper Armani Vajt, koji se 2022. godine ekspresno probio na muzičko nebo viralnom numerom "Billie Eilish", predstavlja novi singl pod nazivom "Goated.“! Pre izlaska pesme na kojoj gostuje Denzel Kari, Armani je na svom Instagram profilu objavio tizer spota u kojem se pojavljuje velika bokserska legenda Flojd Mejveder Džunior.

Zahvaljujući velikom hitu "Billie Eilish", Armani se našao na listi talenata pod nazivom "Vevo’s 2023 Artist To Watch".

- Ovo je jedna od onih platformi koja je tokom istorije skoro uvek prepoznavala nove zvezde na njihovim samim počecima. Počašćen sam i sa zahvalnošću prihvatam ovaj izazov - izjavio je muzičar.

U pripremi je još mnogo novih projekata, a do tada publika može da uživa u novom moćnom singlu "Goated.".

 

Ostavite komentar