Kultura i umetnost > Muzika

Grupe Sunshine i E-Play zatvorili 19. Beer fest

Domaći bendovi Sunshine i E-Play zatvorili su 19. Beer fest na Glavnoj bini nastupima do ranih jutarnjih sati na beogradskom Ušču

Autor: Tanjug

23/08/2022 > 16:22

podeli vest:

Grupe Sunshine i E-Play zatvorili 19. Beer fest
Foto: ATA Images


Sunshine i E-Play nastupili su nakon koncerata Queen Real tribute benda i velike domaće zvezde Konstrakte.

- Živelo bratstvo i jedinstvo - viknuo je frontmen rep hip hop grupe Sunshine Branko Bojović - Bane Sanšajn, uz muziku sa razglasa iz filmskog serijala "Superman" i veoma eksplozivno započeo koncert velikim hitom "Neću da se predam".

- Dobro veče, dobri ljudi, dobro došli svi sa Novog Beograda, naravno i dalje. Ali Novi Beograd nam nekako najviše gotivan - rekao je Bane Sanšajn sav u crnom (jakna, pantalone) sa tamnim naočarima za sunce, i kapom-maramom na glavi.

Foto: ATA Images

Sunshine - 19. Beer Fest

Novi član sastava i sjajna vokalna podrška Banetu ove noći bio je Zoran Stefanov - Kiza Iskaz, iz rep hard kor benda Iskaz, tako da su u tandenu predstavljali pravu energetsku bombu.

Masa ljubitelja rep atrakcije prepustila se velikim hitovima "Priđi mi ti", "Žaklina traži sponzora", "Ombre", ili "Gudra" koji su obeležili kraj 90-ih godina i doneli nešto sveže i autentično na domaću muzičku scenu.

- Ograničeni smo vremenom. Ajmo jednu za kraj iz sve snage, prvo da vidimo da li uopšte imate snage - povikao je Bane, neprestano animirajući publiku komunikacijom i skakanjem po bini, čime je dokazao koliko mu nedostaju koncerti.

Foto: ATA Images

Sunshine - 19. Beer Fest

Potom je usledila kontroverzna numera "Kokane" za krimi film "Do koske" (1997) Bobana Skerlića, koja je morala da promeni ime, jer zapravo pripoveda o kriminalu i konkretno o - kokainu.

- Kažu nam da ovde sad treba da stanemo... - razočarano konstatuje Bane na početku naredne pesme "Iza horizonta".

Onda se desilo nešto zaista neverovatno: organizacija Beer festa "Sky Music" isključila je ton na mikrofonima.

Time je dala do znanja bendu da im je isteklo vreme za nastup, ali Bane, Kiza Iskaz i ostali nisu se sa tim složili i pokazivali su ljudima iza bine na masu koja je i dalje tražila još, sa velikim apetitom.

Grupa želi produžetak, fanovi viču da ih puste dalje, Bane je imao široki osmeh na licu zbog tolikog skandiranja, i posle napete i neobične neizvesnosti, organizacija je ipak dopustila da Sunshine izvede još jednu pesmu, upravo započetu "Iza horizonta".

Foto: ATA Images

Sunshine - 19. Beer Fest

Prvi put ove godine u istoriji Beer festa, većina koncerata je trajala svega sat vremena, a ne standardnih 75 ili 90 minuta. Novi menadžment pivske manifestacije očigledno je doneo takvu odluku i tek poneki bendovi su imali duže nastupe (Bajaga i instruktori, Psihomodo Pop...).

E-Play za kraj

Beogradski rok bend E-Play nakon jedan sat iza ponoći svojim nastupom spustio je zavesu na 19. Beer fest.

Koncert su započeli izvanrednom "Srešćemo se neki drugi put" koja ima retko maštovit i hipnotišući gitarski instrumentalni produžetak.

Foto: ATA Images

E-Play - 19. Beer Fest

Maja Cvetković (vokal, bas gitara, tekstopisac, kompozitor), Nemanja Velimirović (gitara), Goran Ljuboja (bubanj) pokazali su da im nedostaje "Heroj" i prava "Sloboda".

- Dobro veče, Beograde. Da li ste dobro? - odmah je Maja želela da proveri puls, energiju i razmeni hemiju sa publikom.

Uigrana rok ekipa sprovela je publiku veoma dinamično i spotovskom brzinom kroz portret svojih pet studijskih albuma - "E-Play" (2000), "Crime" (2005), "Drago mi je da smo se upoznali" (2009), "Obični ljudi" (2013) i "Sloboda" (2018).

- Hvala vam što ste došli i hvala što ste ostali - izjavila je Maja Cvetković, svesna da je već dosta kasno.

Foto: ATA Images

E-Play - 19. Beer Fest

Blaženi "Divan dan" uvek oraspoloži publiku, ali ih onda Maja sa svojom ekipom osvesti i opomene na mračne i veoma surove teme o nasilju u porodici i šire - "Šamarčina", "Ljubica".

Koncert su priveli kraju sa hitom "Sramota" i numerom "Vremeplov", na kojoj im je u originalu gostovao upravo Bane Sanšajn i velika je šteta što se nije još jednom popeo na binu jer bi publika sigurno bila oduševljena.

- Hvala vam puno, ljudi. Vidimo se neki drugi put - odjavila je Maja Cvetković bend, da bi sa razglasa bila emitovana njihova poslednja pesma "Hotel Jugoslavija" (2021), spremna za šesti album, gde im je gostovao Momčilo Bajagić Bajaga.

Time je završen 19. Beer fest na Ušću, sa drugačijim konceptom, pravilima i raznim vrstama sadržaja i aktivnosti tokom četiri muzičke noći.

Ostavite komentar