Kultura i umetnost > Muzika

Hari Stajls zaradio 590 miliona dolara, dok bi TURNEJA Tejlor Svift mogla da premaši MILIJARDU

Elton Džon je na prvom mestu liste sa oproštajnom turnejom "Farewell Yellow Brick Road" koja mu je donela zaradu od preko 900 miliona dolara

Izvor: K1info/index.hr

25/07/2023 > 14:55

podeli vest:

Hari Stajls zaradio 590 miliona dolara, dok bi TURNEJA Tejlor Svift mogla da premaši MILIJARDU
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello, File


Britanski muzičar Hari Stajls je tokom 23 meseca imao čak 169 nastupa u okviru svoje turneje Love on Tour, na kojoj ga je slušalo oko 4.7 miliona obožavalaca.

Poslednji koncert održao je u Italiji, a društvene mreže su prepune snimaka sa njegovih koncerata. Sada je poznato i koliko je Hari zaradio ovom turnejom.

Naime, 29-godišnji pevač inkasirao je 590 miliona dolara (530 miliona evra), čime se njegova turneja našla na listi deset najboljih svih vremena. Love on Tour nalazi se na četvrtom mestu liste Billboard Boxscore, a ispred njega su U2 (736 miliona) i Ed Širan (776 miliona) sa turnejom koja je trajala od 2017. do 2019. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by billboard (@billboard)

Elton Džon je na prvom mestu liste sa oproštajnom turnejom "Farewell Yellow Brick Road", koja mu je donela zaradu od preko 900 miliona dolara. Elton je ukupno održao čak 330 koncerata.

Na ovom spisku se nalaze i Guns N‘ Roses, Coldplay i The Rolling Stones.

Ove godine na turnejama su velike zvezde poput Bijonse i Tejlor Svift pa se očekuju značajne promene u poretku. Tejlor bi, prema nekim procenama, trebala da postane prva pevačica čija bi zarada od turneje mogla da premaši milijardu dolara.

Tejlor jednim koncertom zaradi 13 miliona dolara, a pomama za njene nastupe je ogromna. Takođe, u obzir se uzima i činjenica da su danas karte skuplje nego pre nekoliko godina. Prosečna cena za koncert Tejlor Svift sada iznosi oko 250 dolara.

Ostavite komentar