Kultura i umetnost > Muzika

Bila je NEŽNA I NESHVAĆENA DUŠA: Kolege se OPRAŠTAJU od Šinejd O'Konor na DRUŠTVENIM MREŽAMA

Među prvima su se oglasili Majkl Stajp, Bili Korgan, Tori Ejmos, Šejn Mekgovan, reper Ice T, glumica Džejmi Li Kertis i Konor Mekgregor

Izvor: K1info

27/07/2023 > 10:37

podeli vest:

Bila je NEŽNA I NESHVAĆENA DUŠA: Kolege se OPRAŠTAJU od Šinejd O'Konor na DRUŠTVENIM MREŽAMA
Foto: Tanjug/AP Photo


Šinejd O'Konor preminula je juče u 56. godini posle višegodišnje borbe sa mentalnim problemima. Odmah po objavljivanju tužne vesti, na društvenim mrežama oglasile su se kolege koje se oproštaju od pokojne pevačice.

Nekadašnji frontmen sastava R.E.M. Majkl Stajp je u objavi na Instagramu jednostavno napisao "ne postoje reči" uz fotografiju sa pevačicom.

Bili Korgan iz sastava The Smashing Pumpkins je na Twitteru objavio: "Strašno iskrena, slatka i duhovita, bila je toliko talantovana da nije bila svesna svog dara. Ali Šinejd predstavlja figuru naše generacije koja je uvek bila verna svom instinktu."

Pevačica Tori Ejmos se takođe oglasila objavom na Twitteru: "Šinejd je bila sila prirode. Sjajan kompozitor i izvođač čiji talenat neće biti više viđen. Takva strast, takva snažna ličnost i prelepa duša koja se hrabro nosila sa ličnim demonima. Počivaj u miru draga Šinejd, zauvek ćeš biti u našim srcima.

Šejn Mekgovan iz sastava The Pogues je na Facebooku postovao video pesme "Haunted" koji je snimio sa pokojnom Šinejd O'Konor, dodavši "počivaj u miru", dok je na Twitter nalogu njegove supruge, Viktorije Meri Klark, objavljen post: "Nemamo reči za ovo, ali želimo da ti se zahvalimo Šinejd na ljubavi i prijateljstvu, saosećanju i humoru i neverovatnoj muzici. Molimo se da si sada u miru sa svojim prelepim dečakom."

Muzičar Jusuf Islam, nekada poznat kao Ket Stivens, takođe se oglasio na Twitteru: "Tužan sam zbog smrti sestre Šuhade Sadakat, takođe poznatoj kao Šinejd O'Konor. Bila je nežna duša, neka joj milostivi Bog podari večni mir."

Engleski muzičar Tim Bardžes, koji predvodi alternativni sastav The Charlatans, u Instagram postu je naveo: "Šinejd je bila pravo oličenje pank duha. Nije pravila kompromise i to je njen život učinilo borbom. Nadam se da je našla mir."

Američki reper Ice T je na Twitteru napisao: "Poštovanje za Šinejd… Ona se zalagala za nešto… Za razliku od većine ljudi…"

Glumica Džejmi Li Kertis oglasila se na Instagramu: "Jednom sam slušala Šinejd kako peva u praznoj kapeli u Irskoj. Renovirali su je na privatnom posedu našeg domaćina. To je bila jedna od najlepših stvari koje sam u životu čula. Zatim smo zajedno otišle da gledamo Eminema na festivalu. Volela sam je. Njenu muziku. Njen život."

Ona je u objavi dodala: "Bila je žrtva zlostavljanja i veliki borac za promenu nepravednih zakona koje je pomogla da se promene u Irskoj. Bila je ratnik. Bila je buntovnica. Pocepala je fotografiju koja je bila na zidu njene majke zbog licemernog nasilničkog života u kom je odrastala pod crkvenim barjakom. Počivaj u moći. Počivaj u miru."

Irsko-američki plesač Majkl Fletli je u postu na Instagramu naveo: "Draga Šinejd, molim se da je tvoja namučena duša u miru. Da sada pevaš sa anđelima na nebu. Pokoj tvojoj duši."

Bivši UFC šampion Konor Mekgregor takođe se oprostio od Šinejd Šinejd O'Konor: "Svet je izgubio umetnika sa glasom anđela. Irska je izgubila legendarni glas, jedan od naših apsolutno najboljih. A ja sam izgubio prijateljicu. Šnejdina muzika će živeti i nastaviti da inspiriše! Počivaj u miru, Šinejd, sada si kod kuće sa svojim sinom, siguran sam."

Ostavite komentar