Kultura i umetnost > Muzika

BUBNJAR Niko Mekbrejn otkrio da je imao MOŽDANI UDAR: Desna strana tela mi je ostala PARALIZOVANA

On je zahvaljujući intezivnoj terapiji uspeo da se oporavi i odsvira sve koncerte sa Iron Maidenom na turneji koja je startovala u maju

Izvor: K1info/index.hr

04/08/2023 > 18:17

podeli vest:

BUBNJAR Niko Mekbrejn otkrio da je imao MOŽDANI UDAR: Desna strana tela mi je ostala PARALIZOVANA
Foto: Youtube PrintScreen/Iron Maiden


Bubnjar heavy metal sastava Iron Maiden Niko Mekbrejn (71) otkrio je u Instagram objavi da je ranije ove godine imao moždani udar, i da se bojao da mu je karijera gotova jer mu je desna strana ostala paralizovana.

Ali posle 10 nedelja "intenzivne terapije" uspeo je da se "oporavi otprilike 70%" dok je bend počeo sa probama za turneju The Future Past, koja je startovala u maju. Muzičar je svirao na svim koncertima sa grupom, rekavši da je želeo da se koncentriše na nastupe pre nego što sa fanovima podeli vest o svom zdravlju.

Osim izjave, objavio je i video poruku da bi svojim pratiocima pokazao "kako zgodno i dobro izgleda". Iznoseći pojedinosti o svojoj bolesti, Mekbrejn je rekao da je u januaru pretrpeo prolazni ishemijski napad, poznat i kao mali moždani udar.

Međutim, u početku je bio vrlo zabrinut da je njegova karijera gotova jer je ostao paralizovan od ramena naniže na desnoj strani tela. Uz podršku porodice i terapeuta rekao je da je uspeo da se oporavi.

"Osećam da je važno da vas obavestim o ovome sada, a ne ranije jer sam uglavnom bio zabrinut za obavljanje svog posla i koncentrisan na vraćanje stopostotne kondicije. Još nisam uspeo, ali Božjom milošću postajem sve bolji i jači kako nedelje prolaze", poručio je Mekbrejn koji je zahvalio fanovima na "najdivnijoj i najčarobnijoj turneji do sada, svi ste bili neverovatni".

Menadžer Iron Maidena Rod Smolvud takođe je podelio izjavu, rekavši: "Ostatak benda i ja mislimo da ono što je Niko uspeo da postigne posle moždanog udara pokazuje neverovatnu veru i snagu volje i svi smo jako ponosni na njega." Dodao je da je imao "nov i muzički vrlo složen set za učenje" pre turneje, ali Mekbrejn je "samo sagnuo glavu" i koncentrisao se na to da ponovno dođe u formu.

"Iskreno, nismo znali hoće li moći da odsvira ceo nastup sve dok probe nisu počele u maju i dobio je toliko podrške od benda, a zatim je došlo istinsko olakšanje za sve kada smo videli da će moći. Budući da Niko nije želeo da diže buku i ometa turneju u to vreme, mislio je da biste vi fanovi trebali ovo da saznate direktno od njega, a ne iz bilo kakvih glasina!", dodao je Smolvud.

Iron Maiden je osnovan kasnih 1970-ih, a Mekbrejn je zamenio bubnjara Klajva Bara 1982. posle objavljivanja trećeg albuma "The Number Of The Beast", prvog sa frontmenom Brusom Dikinsonom, koji je postao jedan od najvećih heavy metal albuma svih vremena.

Ostavite komentar