Kultura i umetnost > Muzika

Dejvidu Birnu KRIVO zbog načina na koji su se TALKING HEADS razišli: Bio sam PRAVI MALI TIRANIN

Bend će se na Filmskom festivalu u Torontu okupiti po prvi put od 2002. godine kada su uvedeni u Kuću slavnih rokenrola

Izvor: K1info

18/08/2023 > 15:05

podeli vest:

Dejvidu Birnu KRIVO zbog načina na koji su se TALKING HEADS razišli: Bio sam PRAVI MALI TIRANIN
Foto: Tanjug/CJ Rivera/Invision/AP


Predstojeće reizdanje klasika Talking Heads iz 1984. "Stop Making Sense" - koje se smatra jednim od najboljih koncertnih filmova ikada snimljenih - doveo je davno nepostojeću grupu u centar pažnje.

Dan nakon što je objavljeno da će četvoro članova biti zajedno na sceni po prvi put od uvođenja u Kuću slavnih rokenrola 2002. godine, tokom Q&A na Filmskom festivalu u Torontu, frontmen i tekstopisac Dejvid Birn priznao je da mu je žao zbog načina na koji se grupa razišla kasnih 1980-ih.

- Nisam bio najprijatnija osoba u mlađim danima. Dok sam radio sa bendom bio sam pravi mali tiranin - rekao je pevač za magazin People u intervjuu objavljenom u četvrtak.

- A onda sam naučio da se opustim. Takođe sam naučio da sarađujem sa ljudima - obe strane su na dobitku ako postoji dobar odnos, umesto da svima govorim šta da rade.

- Mislim da na kraju nije bilo dobro, zaista je bilo ružno - zaključio je frontmen.

Ostali članovi grupe - suosnivači Kris Franc i Tina Vejmut (koji su u braku) i klavijaturista-gitarista Džeri Harison - često su govorili o Birnovom ponašanju. Franc se na ovo posebno osvrnuo u memoarima "Remain In Love" iz 2020. On je rekao da je iz novina saznao da je Birn odlučio da napusti bend, nakon skoro 20 godina i osam albuma.

- Žalim zbog toga - kaže Birn.

- Ne mislim da sam to uradio na najbolji način, ali mislim da je nekako bilo neizbežno. Sada imamo korektan odnos. U kontaktu smo, ali se ne družimo.

Foto: Tanjug/CJ Rivera/Invision/AP

Dejvid Birn na premijeri brodvejskog mjuzikla "Here Lies Love"

Ostali članovi benda nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar, ali Birnove izjave verovatno će biti komentarisane na filmskom festivalu.

Remasterizovana verzija "Stop Making Sense" pojaviće se 22. septembra u IMAX salama, a od 29. septembra biće dostupna preko A24.

- Moj glas je još uvek dobar, ali kada pogledam unazad povremeno se zapitam: "Kako si to uradio, zaboga?". Ipak, radoznao sam. Nadam se da će ga neka mlađa publika pogledati i i videti šta smo uradili - zaključuje Dejvid Birn.

Ostavite komentar