Kultura i umetnost > Muzika

Čista letnja NOSTALGIJA: Neno Belan i Elena Stella predstavili video singl "SAMBA I TI"

Stara pesma Đavola dobila novo ruho

Izvor: K1info

15/10/2022 > 12:41

podeli vest:

Čista letnja NOSTALGIJA: Neno Belan i Elena Stella predstavili video singl "SAMBA I TI"
Foto: press promo


Neno Belan odlučio je da neke svoje stare, dobre pesme predstavi u novom aranžmanu, a prva od onih koje će se naći na novom albumu obrada je "Samba i ti" ("Ljubav i moda", 1986. Đavoli).

Saradnju je ostvario sa Elenom Stellom, za koju kaže kako ih pre svega veže dugogodišnje prijateljstvo od 20 godina.

Ideja za ploču s obradama u bossanova ritmovima, prožeta ostalim latino i reggae ritmovima kao i  sličnim južnjačkim varijantama, nametnula se prirodno, pošto oboje južnjaci i mediteranci, kaže Belan i  nastavlja o saradnji:

- Razmišljao sam godinama kako bi bilo zgodno pokušati napraviti neke svoje pjesme na engleskom jeziku u novim aranžmanima i u tom sam smjeru poduzeo prve korake, sad pred više od 3 godine, udruživši snage s Elenom Stellom, mojom prijateljicom i pjevačicom iz Zadra, veoma osebujnog i specifičnog vokalnog kolorita kojeg sam veliki fan. Ideja je bila da idemo u smjeru "juznjačkog zvuka", što je i prirodno jer smo oboje južnjaci, pa su tako pjesme zablistale u novim latino, reggae, soul i drugim slicnim "južnjačkim" ritmovima. S obzirom da je Elena djelomično porijeklom i talijanka, logično se nametnula ideja da iste pjesme napravimo i na tom jeziku. Na kraju kad smo već imali snimljene sve instrumentale zaključili smo - pa zašto ne bi imali i hrvatske verzije? I evo, svjetlo je prvo ugledala pjesma ‘Samba i ti’. Ta je pjesma tek najavni singl čitavog niza pjesma koje namjeravamo u budućnosti objaviti. Ovo je jedan nepretenciozan, ali smatram, veoma kvalitetan i zanimljiv dugoročan projekt, kojeg stvarno radim "za dušu i od srca" i uživam jako u njemu. I sasvim sam siguran da će muzički sladokusci i svi oni koji vole nesto malo drugačije, a opet tečno, pitko, ljepljivo i zarazno, uživati u njemu baš kao i Elena ja.

Pesmu "Samba i ti" autorski potpisuje Neno Belan, a Elena Stella donosi njenu potpuno novu interpretaciju, kroz koju će Đavoli ponovo zaživeti u nekom drugom vremenu.

- Ideja je došla od samog Nene Belana koji me prije par godina nazvao i predložio mi da obradim  neke od njegovih pjesama iz ere Đavola i poneke novije njegove pjesme na talijanskom i engleskom jeziku. Prihvatila sam jer volim zvuk starih Đavola, a  i Nenino stvaralaštvo nakon te ere. Sa povjerenjem sam prihvatila njegovu  viziju u kojoj on vidi mene  kao interpretatora tih predivnih pjesama u latin maniri. Prethodnih par godina pesme su nastajale prvo na talijanskom i engleskom jeziku, onda je spontano došlo do ideje da se izvedu i na hrvatskom jeziku, što je mene posebno obradovalo - poručila je Elena Stella.

Spot je delo Radislava Jovanova Gonza, a snimano je na lokacijama pored Eleninog rodnog Zadra, u Ninu.

- Prvi put sam radila sa Gonzom, bio je istinski gušt. Jako sam zadovoljna finalnom montažom i samom egzotikom spota te se ovom prilikom još jednom želim zahvaliti ciloj ekipi koja je sudjelovala u stvaranju. Izlazak spota je bio predviđen ranije, no zbog vremenskih okolnosti odlučeno je da bude izdan u listopadu ove godine. Uživajte! – dodala je Elena.

Pesmu "Samba i ti" možete da slušate na svim streaming servisima, a spot je dostupan na YouTube kanalu Dallas Recordsa.

 

 

 

Ostavite komentar