Kultura i umetnost > Pozorište

MLADEN LERO za Reflektor: PARTNER Adrijana Mola u predstavi JE - PUBLIKA

Šta je bilo najzahtevnije u radu na predstavi "Tajni dnevnik Adrijana Mola" za Tanjug otkriva mladi glumac

Izvor: K1info/Tanjug

13/06/2023 > 14:44

podeli vest:

MLADEN LERO za Reflektor: PARTNER Adrijana Mola u predstavi JE - PUBLIKA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Mladen Lero koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Tajni dnevnik Adrijana Mola" pozorišta "Boško Buha", čija je premijera 22. juna.

Lero je rekao da igra nalsovnu ulogu Andrijana Mola, u predstavi rađenoj na osnovu knjiga engleske spisateljice Sju Taunzend.

Prema njegovim rečima, najveće iskušenje je bilo ne umanjiti problem kojim se predstava bavi, odnosno "ne izneveriti adolescentsku generaciju i njihove probleme predstaviti onakvim kakvi jesu".

- Velika je odgovornost baviti se tom temom. Mi to postavljamo kao neku vrstu ispovesti gde će Andrijanu Molu glavni partner zapravo biti publika. Zadržavamo format dnevnika u kome on svoje misli plasira direktno publici - rekao je glumac.
U predstavi rediteljke Tatjane Mandić Rigonat, Molovu ljubav Pandoru igra Ana Pavićević, školskog siledžiju Relja Janković, a najboljeg druga Najdžela Andrej Nježić i drugi.

- Već sama forma će napraviti vezu između predstave i publike - naglasio je Lero.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Mladen Lero

Prema njegovim rečima, predstavu mogu gledati sve generacije, od vrlo mladih do baka i deka, i da je to "apsolutno kvalitet predstave".

Posle serije "Ubice mog oca", Lero bi ima mnnogo želja, ali oseća da se stvari dešavaju kako bi trebalo i pronalaze ga uloge koje mu pripadaju.

Mladen Lero u pozorištu "Duško Radović" igra u predstavama "Dečak s koferom", koja ima sličnu ciljnu adolescentsku grupu kao i "Tajni život Adrijana Mola" i "Snežna kraljica".

Ostavite komentar