Kultura i umetnost > Pozorište

Vladan Gajović o novoj sezoni Teatrijuma: Sve RADIMO SAMI, znosimo stolice, nameštamo dekor...

Ovogodišnja sezona Teatrijuma je krenula "mnogo žešće, ozbiljnije, sa mnogo više publike, istakao je glumac

Autor: Tanjug

24/08/2022 > 12:35

podeli vest:

Vladan Gajović o novoj sezoni Teatrijuma: Sve RADIMO SAMI, znosimo stolice, nameštamo dekor...
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Vladan Gajović, koji je govorio o radu pozorišta Teatrijum, kao i ulogama u seriji "Ubice mog oca" i pozorišnoj predstavi "Godine vrana".

Gajović se govoreći o začetku projekat Teatrijum prisetio da je sredinom osamdesetih sa Tihomirom Stanićem igrao u pozorištu Dvorištu u Kapetan Mišinom zdanju u Beogradu.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vladan Gajović, glumac

Prema njegovim rečima, iznenada ga je bio zvao Stanić sa idejom da se vrate u dvorište Kapetan Mišinog zdanja, pa je tako prošle godine bila nulta sezona Teatrijuma, a ove godine prva koja je krenula "mnogo žešće, ozbiljnije, sa mnogo više publike". Dok je prošle godine imao 50 izvođenja, Teatrijum ove očekuje 80.

Primetivši da bi "mlađe generacije sve preko noći", Gajović je istakao da za Teatrijum treba imati volje, snage i koncentracije, pošto sami iznose stolice i nameštaju dekor.

Glumac je istakao da su pored Stanića i njega u ekipi Teatrijuma Duško Ašković, Saša Manić i Marica Kuzmanović.

Govoreći o seriji "Ubice mog oca", kojoj se pridružio ulogom oca Mileta, Gajović je istakao da je to jedna od najboljih iz novog talasa srpskih serija koja poseduje "neverovata prosfesionalizam", od scenarija, režije do svih ostalih segmenata.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vladan Gajović, glumac

U predstavi "Godine vrana" matičnog Narodnog pozorišta, Gajović igra vojvodu Petra Bojovića i ističe da je reditelj Siniša Kovačević "napisao fenomenalan tekst".

Gajović se prisetio da ga je prethodno i reditelj Zdravko Šotra zvao za ulogu Bojovića u seriji "Aleksandar od Jugoslavije".

- Rekao mi: ''Da mi pošalješ sliku da se nisi ugojio. "Nisam brate, isti sam". Tek posle kad su mi zalepili brkove vidim da malo ličimo - rekao je glumac.

Sa Kovačevićem je Gajović prethodno radio "Zečiji nasip" i "Veliku dramu", tako da je kao reditelj dobro znao glumčev senzibilitet potreban za "Godine vrana".

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vladan Gajović, glumac

Prema njegovim rečima, radom na drami "Godine vrana", Kovačević je vratio malo atmosferu nekadašnjeg beogradskog pozorišta kada su "svi kao jedan disali" i predstave se pravile u pozorišnom bifeu, kada su u njemu okupljali Petar Kralj, Petar Božović, Petar Banićević, Ljuba Tadić i drugi.

Ostavite komentar