Kultura i umetnost > Pozorište

Glumac Stojan Ðorđević u Tanjug Reflektoru: Jug Radivojević je u "Mizantropu" SVE IZNENADIO

Glavno iznenađenje predstave je što je većini muških glumaca u BDP-u obećana glavna uloga Mizantropa koju je na kraju dobila žena

Autor: Tanjug

10/09/2022 > 17:40

podeli vest:

Glumac Stojan Ðorđević u Tanjug Reflektoru: Jug Radivojević je u "Mizantropu" SVE IZNENADIO
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Stojan Ðorđević koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Mizantrop", čija je premijera održana 9. septembra u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ðorđević je podsetio da je kao reditelj Molijerovog "Mizantropa" Jug Ðorđević "poznat kao neko ko ne radi stvari jednostavno, kako svi zamišljamo da pozorište treba da izgleda, već ima svoju viziju".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stojan Đorđević, glumac

Prema njegovim rečima, glavno iznenađenje predstave je što je većini muških glumaca u BDP-u obećana glavna uloga Mizantropa koju je na kraju dobila žena - prvakinja pozorišta Ljubinka Klarić.

- Najzahtevnije je što prvi čin igramo onako kako treba - u stihu. Prelomiti stih da bude razumljiv, bio to Molijer, Šekspir ili Njegoš, publici, partneru je velika odgovornost i izazov. A sve to treba pretvoriti da bude i zanimljivo, a ne samo razumljivo, jer ništa nismo uradili ako se tekst samo razume - naglasio je gumac.

Ðorđević u prvom delu predstave igra vikonta Oronta, a kasnije markiza Akasta "i svašta nešto još". U predstavi igraju i Isidora Simijonović, Marija Pikić, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović i Miloš Lazarov.

Upitan kako gleda na preporod BDP-a poslednjih godina, Ðorđević je naglasio da su tu bitni ekipa mladih ljudi, ali i stariji kolege koji su oberučke prihvatili novu energiju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stojan Đorđević, glumac

- Najbitnija je ekipa. Čini mi se da nevezano za reditelja, tekst, uslove, termine premijere, u svakoj predstavi se napravi jako dobra ekipa sa dobrom energijom, koja odlično funkcioniše. Uvek uspe da napravi proizvod koji je ne samo gledljiv, nego vrlo zanimljiv, postavlja mnoga pitanja - ocenio je Ðorđević.

Uz to u BDP dolazi dosta redtelja sa strane, kao i inostranih tekstova i glumaca, a Ðorđević dodaje da se "radi, i kad se ne stoji u mestu mnogo toga dobrog mora i da bude".

Ðorđević je u nastavku serije "Igra subine", kao i u nedavno premijenro prikazanom filmu "Ala je lep ovaj svet" i pripadajućoj seriji "Šetnja sa lavom", a radi i na seriji "Stara varoš", odnosno "Pasjača" Marka Manojlovića, a tu je i pozorište za decu "Čiča Miča".

Ostavite komentar