Zdravlje

LEKARI tvrde: Ova vrsta RIBE iz konzerve je NAJZDRAVIJA i pravi je SPAS za SRCE

Struka preporučuje dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno

Autor: K1 info/ krstarica.com

03/09/2023 > 23:01

podeli vest:

LEKARI tvrde: Ova vrsta RIBE iz konzerve je NAJZDRAVIJA i pravi je SPAS za SRCE
Foto: Freepik.com


Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

- Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna - rekla je doktorka Kording i dodala:

- Kada jedemo sardine unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a mogu da budu i dodtiak raznim salatama.

Ostavite komentar