OI 2024

SRBIJA JE DANAS UZ MALE EKRANE: Ovo je raspored naših takmičara drugog dana Olimpijskih igara!

Biće pakleno drugog dana Olimpijskih igara

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

28/07/2024 > 06:41

podeli vest:

SRBIJA JE DANAS UZ MALE EKRANE: Ovo je raspored naših takmičara drugog dana Olimpijskih igara!
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Srbije Olimpijske igre otvaraju utakmicom protiv „drim tima“, a kasnije sledi nešto lakši posao, barem na papiru, protiv Portorika i Južnog Sudana. Svakako su Amerikanci favoriti da zauzmu prvo mesto u grupi C, a plasman u četvrtfinale garantovano je za prvoplasirani i drugoplasirani tim.

Danas ćemo gledati i odbojkaše Srbije, koji su se plasirali na Olimpijske igre prvi put nakon 2012. godine. U grupi A su sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom.

Vaterpolisti Srbije, popularni “Delfini” su pred put u Pariz imali jasnu poruku – idemo po zlato! A, šta drugo i očekivati od rođenih šampiona? Ovog puta predvodi ih Dušan Mandić, čovek sinonim za uspeh, koji je do sada sa selekcijom Srbije učestvovao na tri izdanja OI I sva tri puta se vratio sa medaljom – u Londonu 2012. godine, osvojio je bronzanu medalju, dok se sa zlatnim odličjima vratio iz Rija 2016. godine, kao i Tokija 2012. godine.Takmičenje ove godine otvaraju utakmicom protiv Japana, a zatim nastavljaju da se nadmeću sa vaterpolistima Australije, Španije, Francuske, te Mađarske. Težak put je pred “delfinima”, ali navikli su nas na uspehe.

 

I za smiraj ovog uzbudljivog dana – stižu i košarkašice Srbije. Marinine „lavice“ su jedan od favorita za medalju, a na tom putu najpre će im se isprečiti Portoriko, od 21:00 čas. Košarkašice su voljom žreba smeštene u grupu A sa timovima Španije, Kine i Portorika. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije u svakoj grupi, kao i dve najbolje trećeplasirane.

Evo šta nas sve očekuje danas:

10:00 Džudo, muškarci do 66 kg – prvo kolo (Strahinja Bunčić) 11:15 Streljaštvo (m), vazdušna puška 10m – kvalifikacije (Lazar Kovačević) 11:32 Boks, muškarci do 71 kg – šesnaestina finala (Vahid Abasov) 12:05 Srbija – Japan (vaterpolo, muškarci) 17:00 Francuska – Srbija (odbojka, muškarci) 17:15 Srbija – SAD (košarka, muškarci) 21:00 Srbija – Portoriko (košarka, žene)

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar