OI 2024

BURAN drugi dan OLIMPIJSKIH IGARA u Parizu! Iznenađenje za BUNČIĆA - srpski džudista izgubio ali se ipak BORI ZA MEDALJU

Evo kako se takmiče naši sportisti u disciplinama koje su danas na repertoaru

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/07/2024 > 14:36

podeli vest:

BURAN drugi dan OLIMPIJSKIH IGARA u Parizu! Iznenađenje za BUNČIĆA - srpski džudista izgubio ali se ipak BORI ZA MEDALJU
Foto: Tanjug AP


Danas je drugi dan Olimpijskih igara u Parizu, a može se reći da nas očekuje pravi spektakl kada su mečevi u pitanju. Nastupaju Damir Mikec, zatim džudista Strahinja Bunčić, veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov, plivač Velimir Stjepanović, strelac Lazar Kovačević...

Potom ćemo svi gledati našeg tenisera Dušana Lajovića, a od 17.15 časova košarkaše koji će nam pripremiti pravi užitak protiv reprezentacije SAD. Košarkašice večeras završavaju "olimpijski dan" za Srbiju od 21 čas.  

IZNENAĐENJE! Strahinja Bunčić se ipak bori za medalju!

Po prvobitnom planu Strahinja Bunčić je trebalo da se bori protiv Nuralija Emomalija u polufinalu repersaža. Do tog meča neće doći, pa će ljubitelji džudoa imati priliku da gledaju samo tri okršaja muškaraca u kategoriji do 66 kilgorama.

Lazar Kovačević bez finala

Srpski strelac Lazar Kovačević nije uspeo da se kvalifikuje u finale discipline vazdušna puška na Olimpijskim igrama u Parizu. Lazarević je u kvalifikacijama zauzeo 37. mesto što je bilo nedovoljno da ostane u trci za visok plasman.

Odlične borbe Bunčića, ali poraz od Moldavca

Strahinja Bunčić nije uspeo da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u džudou u kategoriji do 66 kilograma.

Sjajni srpski borac poražen je od Denisa Vierua iz Moldavije iponom. Meč je rešen posle samo 15 sekundi, jer je Bunčić napravio veliku grešku koju je rival surovo kaznio.

Strahinja Bunčić plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara. Fantastični srpski džudista pobedio je Matea Pirasa iz Italije sa 1:0.

Foto: Tanjug AP

 
Stjepanović bez plasmana u polufinale

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je danas prvu poziciju u prvoj kvalifikacionoj grupi na 200 metara kraul uz vreme 1:47.56 na Olimpijskim igrama u Parizu, ali to mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Uprkos prvom mestu u grupi, Stjepanović nije uspeo da obezbedi plasman u polufinale jer je ukupno zauzeo 18. mesto, a 16 najboljih i najbržih ide u polufinale.

Foto: Starsport

 
Veslači zauzeli prvo mesto u repasažu

Srpski veslači u dubl skulu Nikolaj Pimenov i Martin Mačković zauzeli su prvo mesto u repasažu za polufinale na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pimenov i Mačković su ostvarili rezultat - 6:31:54 minuta.

Mikec bez medalje

Srpski strelac Damir Mikec nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, pošto je danas u finalu discipline vazdušni pištolj 10 metara zauzeo sedmo mesto.

Preostaje mu takmičenje u miksu zajedno sa Zoranom Arunović.

Ostavite komentar