OI 2024

"OLIMPIJSKE IGRE SU SAN SVAKOG SPORTISTE!" Srpski atletičari ističu da im je cilj plasman U FINALE

Srpski atletičari Angelina Topić i Armin Sinančević izjavili su danas u Beogradu da im je prvi i glavni cilj plasman u finale OI.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

30/07/2024 > 17:40

podeli vest:

"OLIMPIJSKE IGRE SU SAN SVAKOG SPORTISTE!" Srpski atletičari ističu da im je cilj plasman U FINALE
Foto: Starsport


Na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" uoči puta u Pariz govorili su Angelina Topić i Armin Sinančević, kao i Angelinin otac i trener Dragutin Topić, koji je šest puta kao takmičar učestvovao na OI.

- Osećaj je veličanstven, OI su san svakog sportiste. Ovo su mi sedme Igre, posle šest kao takmičar, sad idem prvi put kao trener. Ponosan sam na Angelinu i jedva čekam Pariz. Ja sam iskustvo iz olimpijskog sela pokušao da prenesem Angelini, ali ona mora to sama da iskusi - rekao je Dragutin Topić.

Angelina Topić (18) će po prvi put učestvovati na OI.

- OI imaju posebnu težinu. Jesam mlada, ali već imam iskustva sa velikih takmičenja. Sve su to devojke sa kojima sam se već takmičila. Prvi cilj je da u petak prođem kvalifikacije. Norma je jaka, 197 centimetara, ali mislim da to mogu da preskočim i da dođem do finala - izjavila je Angelina Topić

. Ona je navela da ne želi da se unapred opterećuje velikim očekivanjima.

Foto: Starsport

 

- Ne volim da postavljam očekivanja pred veliko takmičenje, zato što kad imam očekivanja ostavljam neki prostor za razočaranje. Ne želim da se vratim razočarana posle prvih OI na koje idem sa 18 godina. Meni je ogromna stvar da živim u isto vreme sa svetskom rekorderkom, to je velika motivacija za mene kao i za druge devojke s kojima sam pomalo pričala. Mislim da sam spremna za neke nove visine. Mislim da sam u odličnoj formi i nadam se da ću se vratiti srećna - zaključila je Angelina Topić.

Bacač kugle Armin Sinančević (27) ide na druge OI, pošto je 2021. učestvovao na Igrama u Tokiju.

- Iskustvo iz Tokija znači mi mnogo, tada sam bacao finale u 10 ujutru i osvojio sam sedmo mesto. Što se tiče Pariza, moram da kažem da sam imao nezgodnu povredu ramena. Propustio sam zimu, nisam trenirao i sada treniram dva i po meseca. Nadam se ulasku u finale, to bi bio najveći uspeh za ovu sezonu. Daću sve što mogu da uđem u finale. Sve te bacače kugle poznajem duži niz godina. Sa njima se takmičim, većinu sam pobeđivao, daću sve od sebe da uđem u finale - istakao je Sinančević.

Ostavite komentar