OI 2024

JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO! Maljković: Olimpijski komitet Srbije uložio žalbu na ishod borbe Natalije Šadrine

OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima MOK

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

31/07/2024 > 16:45

podeli vest:

JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO! Maljković: Olimpijski komitet Srbije uložio žalbu na ishod borbe Natalije Šadrine
Foto: ATA Images


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je danas da je OKS uputio žalbu Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) posle kontraverzne odluke sudija na meču u kojem je srpska bokserka Natalija Šadrina poražena odlukom sudija.

Kako je saopštio OKS, posle završetka meča Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara, u kategoriji do 60 kilograma, protiv Jang Venlu, podneta je zvanična žalba na ishod meča i dodeljenu pobedu Kineskinji. Odlukom sudija Kineskinja je pobedila rezultatom 3:2.

OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima MOK, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke. OKS očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja.

- Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer pleja na svim nivoima takmičenja -  izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković, a prenosi zvaničan sajt OKS.

Član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Svetske rvačke federacije, Nenad Lalović, takođe se oglasio povodom ovog slučaja, naglašavajući potrebu za transparentnošću i nepristrasnošću u sportskim takmičenjima.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar