OI 2024

MOĆNA Srbija! Košarkaši DEKLASIRALI Portoriko za PRVU pobedu na Olimpijskim igrama!

Košarkaši Srbije savladali su Portoriko rezultatom 107:66

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

31/07/2024 > 17:11

podeli vest:

MOĆNA Srbija! Košarkaši DEKLASIRALI Portoriko za PRVU pobedu na Olimpijskim igrama!
Foto: K1info/Shutterstock/Tanjug/AP


Prvu pobedu na Olimpijskim igrama, izabranici Svetislava Pešića su izvojevali tako što su savladali Portorikance rezultatom 107:66.

Ovo je bio jedan prilično rutinski meč za našu selekciju, već od prve četvrtine nije bilo nikakve neizvesnosti, s obzirom na to da je ona završena rezultatom 24:12 i tu se moglo naslutiti da je Srbija izuzetno raspoložena za igru.

Druga četvrtina je donela još bolju igru Srbije, Nikola Jokić je sjajno razigravao, a redom su pogađali Petrušev, Dobrić, Micić i Gudurić. Na poluvreme se otišlo rezultatom 53:35.

Drugo poluvreme nije donela ništa bolju igru Portorika, ali je Srbija još malo "dodala gas" u odnosu na prvo poluvreme i vrlo brzo je razlika otišla na preko 20 poena.

Poslednja četvrtina je donela na neki način potpuni raspad igre Portorikanaca, ali je Srbija samo rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Petrušev sa 15 poena, dok je u ekipi Portorika Ortiz postigao 19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

 

4. četvrtina:

Srbija otvara poslednju četvrtinu serijom 6:0 i sada je ogromnih 85:51. Portorikanci odgovaraju trojkom da prekinu tu seriju i malo smanje vođstvo Srbije. Posle pet minuta igre u poslednjoj četvrtini donelo e prednost Srbiji od 94:60 i deluje kao da su naši košarkaši "spustili loptu" i da igraju koliko im je dovoljno da izbegnu potencijalne povrede. Na kraju konačan rezultat 107:66 za Srbiju.

 

3. četvrtina:

Portoriko je za tri minuta u drugom poluvremenu postigao samo tri poena, dok je Srbija postigla čak 10, tako da Srbija odlazi na +22 odnosno 62:40 i sada je to već zaista velika prednost. U drugom poluvremenu gledamo silovitu igru Srbije, pre svega u odbrani. Portorikanci su za sedam minuta igre postigli samo devet poena dok je Srbija postigla čak 20. Vodimo 72:44 i deluje da je samo pitanje kojim rezultatom će završiti ovaj meč. Ipak su Portorikanci uspeli da postignu dvocifren broj poena do kraja ove četvrtine, ali u poslednju četvrtinu će se ući sa velikom prednošću Srbije od 79:51.

 

 

 

2. četvrtina:

Srbija je postigla prve poene sa linije za slobodna bacanja preko Nikole Milutinova, ali na drugoj strani Ortiz pogađa dve trojke i Svetislav Pešić je odlučio da zatraži tajm-aut nezadovoljan našom odbranom. Srbija je mnogo bolje zaigrala posle tajm-auta, pogađaju redom Dobrić pa Micić i odlazimo ekspresno na 31:18. Srbija ponovo pravi jednu mini seriju od 6:2 i odlazi na 37:20 na nešto manje od pet minuta do kraja. Nikola Jokić nastavlja da razigrava, pre svega Filipa Petruševa koji je bio dvocifren već u prvoj četvrtini. Odlazimo na 44:25 na nešto više od dva minuta do kraja. Na poluvreme se odlazi rezultatom 52:35 za Srbiju.

 

 

 

 

1. četvrtina:

Naši košarkaši postižu prve poene na meču i Srbija se prva upisuje na semafor, sada je 2:0. Srbija pravi silovitu seriju, na krilima Nikole Jokića koji asistira i Filipa Petruševa koji pogađa gotovo sve, Srbija odlazi na 14:6 i klupa Portorika je prinuđena da zatraži tajm-aut. Nakon tajm-auta Portoriko je zaigrao mnogo bolje, pogađaju dve brze trojke i prilaze na 17:12. Srbija preko Nikole Jokića i Nikole Milutiova pravi prednost i odlazi na 24:12 posle prve četvrtine!

 

 

 

Ostavite komentar