Priče > Biznis

KAD STRUJA POSKUPI... Olakšice samo za socijalno ugrožene

Ministarstvo spremilo i povećanje struje i olakšice za socijalno ugrožene građane

Autor: Tanjug

27/07/2022 > 20:55

podeli vest:

KAD STRUJA POSKUPI... Olakšice samo za socijalno ugrožene
Foto: Tanjug/Mre/Zoran Petrović


Realno je da će doći do poskupljenja struje, poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i istakla da je pripremljena Uredba o energetski ugroženom kupcu, koja će pomoći onima koji ne budu mogli da plate struju, gas ili toplotnu energiju.

- Bez obzira na to kad bude došlo do povećanja cene električne energije, Ministarstvo rudarstva i energetike je spremilo Uredbu o energetski ugroženom kupcu, jer smo svesni da postoje domaćinstva u Srbiji koja ne mogu da plate cenu ni gasa, ni toplotne, ni električne energije - rekla je Mihajlović.

Ministarka smatra da je potrebno da cene električne energije budu više, ali i da je potrebana pomoć onima koji su socijalno ugroženi, te je dodala da je uredba upravo iz tih razloga i doneta.

Ona je objasnila da će se Uredba odnositi na veći broj domaćinstava nego što je to ranije bio slučaj jer su promenjeni kriterijumi, i odnosiće se i na toplotnu energiju. - Uredbom će plaćati nižu cenu i na taj način smo s jedne strane pomogli domaćinstvima, a s druge strane, dali mogućnost Agenciji za energetiku Srbije da, kada dobije zahtev od Elektroprivrede Srbije, cenu električne energije poveća - kazala je Mihajlovićeva.

Ona je izrazila uverenje da će ubrzo doći do poskupljenja struje, ali da ne može da govori o tome koliko će povećanje biti jer to, kaže, nije u nadležnosti njenog ministarstva.

Ostavite komentar