Priče > Sudbine

TUGA! Olimpijska atletičarka sahranjena danas: Ona je umrla nakon što ju je partner polio benzinom

Čeptegej je preminula od opekotina koje je zadobila nakon što ju je partner Dikson Ndijema polio benzinom u njenoj kući

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

14/09/2024 > 13:33

podeli vest:

TUGA! Olimpijska atletičarka sahranjena danas: Ona je umrla nakon što ju je partner polio benzinom
Foto: Tanjug/AP


Olimpijska atletičarka Rebeka Čeptegej, koja je umrla prošle nedelje u Keniji nakon što ju je partner polio benzinom i zapalio, sahranjena je danas u Ugandi.

Sahrana je održana u Bukvou, gradu u kojem živi njena porodica u Ugandi,  blizu kenijske granice, piše BBC. Čeptegej je sahranjena uz vojne počasti, pošto je bila pripadnica tamošnjih oružanih snaga.

Od atletičarke oprostili su se lokalni zvaničnici, nakon čega je nad kovčegom ogrnutim zastavom Ugande održan pomen.
Oni su minutom ćutanja i ovacijama odali poštu preminuloj sportistkinji.

Podesećanja radi, Čeptegej je preminula od opekotina koje je zadobila nakon što ju je partner Dikson Ndijema polio benzinom u njenoj kući u okrugu Trans-Nzoia u zapadnoj Keniji 3. ​​septembra. 

Foto: Tanjug/AP

 

On je sportistiknju napao nakon što se sa decom vratila kući iz crkve. Ndijema je zadobio 30 odsto opekotina po telu a kasnije je i on podlegao povredama.

Maratonka, koja je osvojila 44. mesto na olimpijskom maratonu, zadobila je opekotine na 75 odsto tela i nalazila se u bolnici u kenijskom gradu Eldoret.

Prema izveštaju koji je podneo lokalni načelnik, par se posvađao oko zemljišta koje je sportistkinja kupila u Keniji.
Roditelji sportistkinje izjavili su da je njihova ćerka kupila imanje u Keniji, u oblasti Trans Nzoja, kako bi živela u blizini mnogobrojnih atletskih centara u tom okrugu.

Foto: Tanjug/AP

 

Čeptegej je treća sportistkinja koja je ubijena u Keniji u poslednje tri godine. U svakom slučaju, policija je kao glavne osumnjičene imenovala sadašnje ili bivše partnere.

Svetska rekorderka Agnes Tirop izbodena je na smrt 2021. godine, a šest meseci kasnije atletičarka Damaris Mutua je zadavljena.
Prva dama Ugande Žanet Museveni, koja je i ministarka obrazovanja i sporta, ocenila je da je napad na Čeptegej "duboko uznemirujući".

Predsednik Nacionalnog saveta za sport Ugande Don Rukare, rekao je da je napad na atletičarku bio "kukavički i besmislen čin koji je doveo do gubitka velikog sportiste".

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar