Priče > Biznis

Skraćeno RADNO vreme, PLATA viša od 100.000 dinara - a POTRAŽNJA za ovim RADNICIMA nikad veća

Posebnih uslova za obavljanje ovog posla nema, osim što je poželjno, ali ne i neophodno iskustvo

Izvor: K1info/blic.rs

05/05/2023 > 19:29

podeli vest:

Skraćeno RADNO vreme, PLATA viša od 100.000 dinara - a POTRAŽNJA za ovim RADNICIMA nikad veća
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Odlična plata, nepuno radno vreme, zvuči kao posao i snova. Iako deluje malo verovatno, portali za zapošljavanje prepuni su oglasa u kojim se traže osobe za prodaju sladoleda.

Potražnja za ovim radnicuma je ogromna, a plata koja se nudi ide i više od 100.000 dinara.

Od njih se očekuje da za ovaj iznos rade 6 dana u nedelji, a rad je predviđen u dve smene, s tim što je radno vreme 7 sati. Za one koji baš i ne bih da rade ovo puno radno vreme, poslodavac nudi mogućnost i povremenog rada na dnevnicu.

Posebnih uslova za obavljanje ovog posla nema, osim što je poželjno, ali ne i neophodno iskustvo.

Od potencijalnog radnika se ne očekuje čak ni da pošalje CV pri konkurisanju, već je dovoljno poslati prijavu u kojij se navodi ime i prezime, kontakt telefon i status, imajući u vidu da je posao dostupan učenicima i studentima.

Ono što se od radnika traži da za mesečnu zaradu od nekih 850 evra bude spreman na rad u dve smene, i verovatno vikendom i praznicima. Da bude ljubazan, pouzdan i fokusiran na posao.

Foto: Unsplash.com

 

Kako lepo vreme tek predstoji, sezona i navala na sladoled tek kreće. Tako da ne čudi što je potražnja za ovim prodavcima već sada očigledna.

Kafići i restorani u centrima gradova, na šetalištima i pored reka već su pripremili svoje frižidere, a nedostak radne snage može se uoćiti i na licu mesta. Naime, mnogo je mesta na kome je istaknut oglas da se traže prodavci sladoleda.

Zanimljivo je da plata nije ista na svim mestima, i zavisi od poslodavca do poslodavca, ali se svakako kreće od 80.000 pa i više od 100.000 dinara.

 

 

 

Ostavite komentar

Pegica

Moram da primetim "Za one koji baš i ne bih da rade". Pa kako narod da bude pismen, ako ih obrazujete na ovaj način?

10.05.2023 09:59