Showbizz > Balkan

Srce da zaboli! Ovako se POZNATI opraštaju od Bore Đorđevića: Jedna PORUKA je "najteža"

Vest o Borinoj smrti potresla je pevače, glumce, muzičare...

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/09/2024 > 10:42

podeli vest:

Srce da zaboli! Ovako se POZNATI opraštaju od Bore Đorđevića: Jedna PORUKA je "najteža"
Foto: K1info/ATA Images


Smrt Bore Đorđevića potresla je ceo region, a brojne poznate ličnosti se na društvenim mrežama opraštaju od ovog velikog muzičara i pesnika.

Tako je pevač Nikola Rokvić na Instagramu napisao potresne reči: 

- Nebesko carstvo dobija još jednog velikog pesnika… Kažu Sveti oci, da u večnost odlazimo u svom najboljem svetlu, da smo tamo najbolja moguća verzija nas samih i da se tada otključava naš potpuni potencijal… U to duboko verujem… A šta nama ovde ostaje… Da što više vremena provodimo u sadašnjem trenutku bez osude koja nas vraća u nazad i stvara nam nemir kao i brige koja nas tera da živimo u budućnosti bez mira! Gde nema mira tu nema ni Božije blagodati… Sada i ovde nam ostaje molitva! “Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me” Pomiluj Gospode i novopredstavljenog slugu Borisava! Večna ti slava!! - napisao je on.

Na Instagramu se oglasio i Igor Lazić Nigor koji, kako je napisao, ne može da poveruje da Bore nema.

- Teško je poverovati da te više nema. Tvoj odlazak ostavlja ogromnu prazninu u srcima svih nas koji smo odrasli uz tvoju muziku, tvoje stihove i tvoju hrabrost da glasno govoriš o istini, bez obzira na cenu. Bio si prava ikona rock'n'rolla, autentičan glas generacija koje su tražile smisao u svetu punom nesigurnosti. Tvoje pesme su bile mnogo više od muzike – bile su iskrena refleksija života, radosti, tuge, pobuna, ljubavi i gubitaka. Bio si pesnik u duši, umetnik koji je znao kako da stavi prst na bolne tačke društva, a da pri tom ne izgubi ni trunku autentičnosti. Hvala ti što si bio deo naših života, što si svojim rečima i muzikom učinio svet malo boljim mestom. Ostaješ sa nama u svojim pesmama koje će se i dalje pevati, iznova i iznova... - napisao je Nigor.

I Gale Kerber je opisao kako se oseća zbog smrti kolege. 

- Kako mogu da budem. Ovog jutra loše vesti. Uh... Veliki lik, veliki roker, veliki borac, dobar drug, uvek smo imali brzu i kvalitetnu saradnju. Nisam se čuo s njim skoro, jer kad je otišao u bolnicu telefon nije bio više pored njega. Skupljao sam informacije na različite načine o njemu. Ode još jedna legenda - rekao je Gale Kerber za Kurir.

Glumica Iva Štrljić napisala je na instagramu da muzika i uspomene traju zauvek. 

- Stihovi uz koje smo rasli, voleli, rastajali se, sastajali, postajali ljudi, sazrevali...nizu se sada sramežljivo i dirljivo u mojim mislima. Svaka pesma jedna uspomena. Hvala sto si svojim iznimnim umetničkim darom bio onaj mudar i važan udžbenik koji nas je učio da razumemo nasu emociju i dušu kroz sve sto smo prolazili u detinjstvu, pubertetu i tokom svih ovih godina. Muzika i uspomene traju zauvek - napisala je ona.

Vest o Borinoj smrti potresla je i muzičara Aleksandra Milića Milija. I on se od Đorđevića oprostio na društvenim mrežama.

- Dragi Boro, hvala ti na detinjstvu u kom si nam ti otvorio rock n roll i vezao nas za tvoju umetnost zauvek. Hvala ti za tinejdžerske dane kada smo kroz tvoje stihove i energiju otkrivali šta sve sme da se kaže, kako čovek treba da drži do svojih stavova, javno ih iznosi oslikavajući društvo u kojem smo živeli i koliko god oni šokantni bili, naučio si nas da biti hrabar je vrlina i potreba svakog umetnika - napisao je Mili, pa dodao:

Podsetimo, Bora Čorba je umro u bolnici u Ljubljani u 72. godini. 

Bora je preminuo u bolnici u Ljubljani, gde je bio smešten zbog ozbiljnih problema koje je imao sa plućima.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar