Showbizz > Balkan

OVO je ZGRADA u kojoj je ŽIVEO BORA ČORBA: Evo šta kažu KOMŠIJE I PRIJATELJI O VELIKOJ LEGENDI ROK SCENE

Proslavljeni muzičar napustio nas je u 72. godini

Izvor: K1info

Autor: Simona Stasnković

04/09/2024 > 14:05

podeli vest:

OVO je ZGRADA u kojoj je ŽIVEO BORA ČORBA: Evo šta kažu KOMŠIJE I PRIJATELJI O VELIKOJ LEGENDI ROK SCENE
Kuća Bore Đorđevića u Čačku - Foto: K1info/Jovan Nikolić


Jedna muzička era je gotova s odlaskom čuvenog Bore Čorbe. Era pesama sa rokenrol stihovima ubitačno jednostavnim, uz koje su generacije rasle. Bile buntovne i tužne. Volele dok neko ne ostane “đubre do kraja” zbog nekih “lutaka sa naslovne strane” ili ipak “ispali životinje”. Toliko je stihova Riblje čorbe uklesano u naše kolektivno pamćenje. Ali, ono najintimnije ne znaju mnogi. Ekipa K1info portala otkriva gde je živeo i šta njegovi sugrađani misle o njemu. 

Prošetali smo njegovim rodnim Čačkom, obišli smo zgradu u kojoj je živeo. 

U videu ispod pogledajte šta su Borine komšije, sugrađani, prijatelji rekli o njemu. 

- On je bio genijalan  - rekao je prvi sugrađanin na kog smo naišli, a onda se jedan par nadovezao s setom u srcu i očima. 

- Svi smo ga voleli, ja ne verujem u Čačku da ima neko ko ga nije voleo, mi smo generacija, rasli smo zajedno upravo ovde. Pored toga što je mnogo dobar čovek, on je odličan muzičar, komponovao je, pevao  -  rekao je još jedan sugrađanin. 

- Ovo je tragedija za celu Srbiju i staru Jugoslaviju - kaže neutešno Čačanin. 

Malo ko zna da je Bora napravio pesmu za decu - za koji mnogi misle da je pisao o sebi. O mačku kome su dosadile sve ulice u Čačku, pa je hteo dok je mlad u veliki grad - Beograd. I kako kaže, jedan problem ga je mučio - nije mogao bez Čačka.  I da mu nigde nije kao što mu je rodni grad. 

- Mi ne smemo da zaboravimo to ime, i sa pononosm moramo da izgovoramo - Bora Đorđević Čorba - rekao nam je jedan Ččain kog sam pitali za mišljenje. 

Ostalo mu je da “ratuje sam”, ali ovu bitku nije dobio. 

- Ovo je šok za sve ljude, koji su ga poznavali, iako smo znali da je lošeg zdravlja,očekivalo se to, ali ipka nadali smo se da će ovaj put da pobedi. On je ostavio bogatsvo, mlađe generacije će tek slušati njegove hitove - kaže njegov komšija. 

Život je odlučio da nam oduzme Boru. Nekako smo ga svi svojatali i doživljavali kao javno dobro.  Ono što ne može da nam oduzme jesu njegovi stihovi, veliki stihovi velikog pesnika, i kao što biva sa velikim pesmama, slušali ih ili ne slušali redovno, uvek su tu. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar