Showbizz > Balkan

"Bio je čestit čovek sa GOMILOM BRLJOTINA...": Glumac Bane Vidaković se prisetio BORE ĐORĐEVIĆA, uživo na K1 televiziji

Prošle su dve nedelje otkako ih nema...

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

16/09/2024 > 15:56

podeli vest:

"Bio je čestit čovek sa GOMILOM BRLJOTINA...": Glumac Bane Vidaković se prisetio BORE ĐORĐEVIĆA, uživo na K1 televiziji
Foto: K1 televizija


Glumac Bane Vidaković, gostujući u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, govorio je o osvojenim nagradama na festivalima u Nišu i Čortanovcima, ali i o Bori Đorđeviću i Radi Đuričin, koji su nas napustili istog dana, 4. septembra.
- Boru znam iz vremena grupe Suncokret; svirao sam čak na jednoj ploči. Nismo se družili, ali ga poznajem već jako dugo. Bio je čestit čovek sa gomilom brljotina, kao svi mi - izjavio je Bane i dodao:

Foto: ATA Images

 

- Bili su dobar bend. Boru sam tad upoznao i on je tada bio plašljivi Čačanin. Znao je da će napraviti velike stvari, ali se tada još uvek probijao u Beogradu, i mnogi ga nisu znali. Poznavali su ga ljudi iz posla - rekao je Vidaković, a potom se osvrnuo na odlazak starije koleginice, Rade Đuričin:
- Šta reći za Radu, najlepši osmeh Beograda. Uvek sam voleo da je vidim u prvom redu na svojim premijerama, a ona je dolazila na sve predstave u Beogradu. Bila je sjajna glumica, ali se više bavila humanitarnim radom i mladim glumcima, dok je najmanje pažnje posvećivala svojoj karijeri. Obožavao sam je - kazao je glumac.

Foto: ATA Images

 

Legendarni glumac dobio je nagradu na Festivalu u Nišu.
- Pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću" u Nišu je poseban jer smo
igrali predstavu "Ćelava pevačica", poslednju režiju Jagoša Markovića. To je komad sam po sebi zanimljiv i smešan, pravio je kontrapunkt običnom pozorištu. Klasi koja je klaustofobična, a zatim smo imali taj prevod i na bokeljski. Taj sleng nije lak za nas Beograđane. Olga i ja smo se baš namučili, ali ona je genijalna u tome, trudio sam se da joj pariram i mislim da je ta prva
scena naša prelomila u Nišu - rekavši to Bane je i dodao:
- Pokupili smo sve nagrade: za predstavu, mušku i žensku ulogu, kostim, scenografiju—za sve.

Bane Vidaković je u emisiji "Kec na 11" otkrio da od detinjstva nije imao nikakav kontakt sa ocem.
- Moji su se razveli kada sam imao osam godina. Nikada me nije vodio na pecanje ili utakmicu. Svi mi imamo nerazrešene odnose sa svojim roditeljima - rekao je glumac, istakavši da je vrlo srećan što je dobio nagradu u Čortanovcima, jer nosi ime njegovog dragog kolege, Milana Laneta Gutovića.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar