Showbizz > Celebrity

"Čaroban" JELOVNIK Novaka Đokovića: Evo kako se ZA TRI DANA postaje ZMAJ

Noletove radikalne promene u ishrani donele su mu veću izdržljivost na terenu

Izvor: K1info

22/04/2023 > 17:37

podeli vest:

"Čaroban" JELOVNIK Novaka Đokovića: Evo kako se ZA TRI DANA postaje ZMAJ
Foto: Tanjug/AP


Jedna od najboljih sportista svih vremena Novak Đoković vodi izuzetno zdrav život. Kako bi bio u što boljoj formi, srpski teniser pazi koje namirnice unosi u organizam.

Njegov način ishrane godinama intrigira javnost, jer je vrlo specifičan. Već je poznato da je Nole iz jelovnika izbacio šećere, gluten, mlečne proizvode i crveno meso.

Sa druge strane, trudi se da pije dosta vode tokom dana, a svako jutro čim se probudi, popije čašu mlake vode sa limunom. Vodi računa da mu obroci budu u prbližno isto vreme, a prepodnevnu užinu uzima samo ukoliko ima potrebe. Takođe, vrlo često na prazan stomak pije i sok od celera, kako je otkrio u jednom intervjuu. Dakle, ako biste da "postanete zmaj" poput Noleta, možda će njegov način ishrane da vam pomogne u tom naumu...

Ovo je Noletov jelovnik:

Prvi dan

Doručak: Pije vodu čim ustane i to sa dve kašike meda. Zatim jede musli i to od: organskog ovasa ili zoba, brusnice, suvog grožđa, semenki bundeve ili suncokreta, badema.

Prepodnevna užina (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (koristi testeninu od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i opcioni veganski sir).

Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha; dinja.

Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone supa; fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.

Drugi dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće.

Prepodnevna užina (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.

Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).

Užina sredinom popodneva: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.


Treći dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, ovas bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananama, voće.

Užina sredinom jutra: Domaći humus (uključujući leblebiju i soja sos bez glutena) sa jabukama.

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa moćnim pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).

Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena, voće.

Večera: Salata sa avokadom i domaćim prelivom, supa od šargarepe i đumbira.

 

Ostavite komentar