Showbizz > Celebrity

Sudbonosna ODLUKA: Kilijan Marfi se ODREKAO MUZIČKE KARIJERE u korist glume

On primećuje da je muzičar Nik Drejk bio značajan u njegovim ranim dvadesetim godinama kada se potpuno posvetio glumi

Izvor: K1info

14/05/2023 > 18:18

podeli vest:

Sudbonosna ODLUKA: Kilijan Marfi se ODREKAO MUZIČKE KARIJERE u korist glume
Foto: Instagram/cillianmurphyofficiall


Irska glumačka senzacija Kilijan Marfi privukao je pažnju gledalaca 2002. godine ulogom u zombi trileru Denija Bojla "28 Days Later".

Nakon što se pridružio Kristoferu Nolanu u njegovoj zadivljujućoj trilogiji o Mračnom vitezu (Batman Begins, The Dark Knight i The Dark Knight Rises), glumac koji je stekao svetsku slavu ponovo sarađuje sa slavnim sineastom u ostvarenju "Oppenheimer".

Pored svog impresivnog filmskog opusa, koji uključuje rad sa Kenom Loučom, Vesom Krejvenom i Nilom Džordanom, Marfi je ipak najhvaljeniji u ulozi Tomija Šelbija u BBC-jevoj hit seriji "Peaky Blinders".

Krajem 1990-ih, Marfi je imao uspeha kao pevač, gitarista i tekstopisac rock grupe The Sons of Mr. Green Genes. Odlučujući trenutak bio je odbijanje ugovora sa diskografskom kućom da bi se bavio drugom vrstom umetnosti. Iako je muzika oduvek bila njegova strast, on je u tinejdžerskim godinama bio usmeren na glumu i čvrsto se držao tog sna.

Iako je svoju strast i kreativnost preneo na glumački posao, Marfi ne okleva da razgovara o muzici, povremeno gostujući na radio stanicama gde pušta neke od svojih omiljenih numera.

U intervjuu za NME 2016. godine, prisetio se kako je imao priliku da sluša očeve ploče sa tradicionalnom irskom muzikom. Iako ih u to vreme nije cenio, postao je zaokupljen njima u odraslom dobu.

- Slušalo se dosta muzike kada sam bio dete - rekao je on.

- Bio sam na puno svirki gde se izvodila tradicionalna muzika. Verovatno sam spavao negde u ćošku sa kesom čipsa i gaziranim sokom. Tada sam sve to odbacivao, ali sada mi se sviđa. Počeo sam da je slušam na pločama mog oca i one su predivne.

Marfi je naveo da je Nik Drejk (1948-1974) bio značajan u njegovim ranim dvadesetim godinama kada se potpuno posvetio glumi.

- Mnogo sam slušao Nika Drejka kada sam počinjao, jer to je ono što radiš u ranim dvadesetim, zar ne? - primećuje Marfi.

- Mislim da je to muzika koja privlači mladog čoveka. To je neobičan i prilično usamljen pogled na svet, ali svaki momak pokušava da pronađe identitet u tom svetu. I dalje ga povremeno slušam kasno uveče.

Na kraju intervjua, Marfija su pitali koju pesmu bi odabrao za svoju sahranu. Glumac je u srednjem dobu (25. maja napuniće 47 godina), tako da fanovi ne moraju previše da brinu o oproštaju, ali nije zgoreg biti spreman.

Odabravši "Hymn Of The Big Wheel" grupe Massive Attack, Marfi je rekao:

- To je prilično lepa pesma, sviđa mi se osećaj. To je pesma koja daje nadu - znate, veliki točak se stalno okreće - zaključuje Kilijan Marfi.

 

Ostavite komentar