GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA DOBILA HITAN POZIV: Odmah se uputili na Frušku Goru, a onda je usledila akcija! (FOTO)
Vesti
Ko može da im odoli?
podeli vest:
Domaće kiflice su omiljeno pecivo širom Srbije. Prave se lako i brzo, svi ih vole, izdašne su, a mogu da budu punjene slatkim i slanim nadevima.
Recept koji donosimo biće omiljen domaćicama koje nemaju puno vremena za spremanje testa sa kvascem.
Sastojci za kiflice:
250g brašna, 50ml mleka, 50ml ulja, kesica praška za pecivo, so, 150g sira, 1 jaje, 50g susama )kim, mak ili neko začinsko bilje po želji)
Foto: Pixabay.com
Priprema:
U činiju za mešenje testa sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko, ulje, belance i so. Zamesite testo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.
U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Foto: Pixabay.com
Ostavite komentar