Slobodno vreme > Gurmanlook

ZIMNICE KOJE SE REĐE PRAVE: Sušeni paradajz u maslinovom ulju

Ovaj recept će svaki specijalitet tokom zime učiniti vrhunskim kulinarskim umećem

Autor: K1 info/ tesla.info.rs

09/09/2022 > 19:05

podeli vest:

ZIMNICE KOJE SE REĐE PRAVE: Sušeni paradajz u maslinovom ulju
Foto: Pixabay.com


Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, pinđur, ljutenicu, kiselu papriku, kisele krastavce…

Međutim, zimnicu možete da napravite od bilo kog povrća.

Mi vam predlažemo sušeni paradajz u maslinovom ulju, ukusan i brz recepat za zimnicu kakvu do sada sigurno niste probali

Potrebno je: 2 kg paradajza (po izboru), beli luk, bosiljak, ruzmarin (sveži ili sušeni), ekstra devičansko, maslinovo ulje, so, biber, lovorov list i sveža majčina dušica po želji

Pripremanje: Izaberite paradajz približno iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Rernu ugrejte na 100 stepeni Celzijusovih. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavite masni papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.

Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3 – 4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi.

U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte  po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza. Zatvorite i čuvajte u frižideru.

Foto: Pixabay.com

 

Ostavite komentar