DNEVNI HOROSKOP ZA SREDU 2. APRIL Ovnovi puni energije, Device sve drže pod kontrolom, a Ribe je neko izdao...
Slobodno vreme
Ovaj recept će svaki specijalitet tokom zime učiniti vrhunskim kulinarskim umećem
podeli vest:
Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, pinđur, ljutenicu, kiselu papriku, kisele krastavce…
Međutim, zimnicu možete da napravite od bilo kog povrća.
Mi vam predlažemo sušeni paradajz u maslinovom ulju, ukusan i brz recepat za zimnicu kakvu do sada sigurno niste probali
Potrebno je: 2 kg paradajza (po izboru), beli luk, bosiljak, ruzmarin (sveži ili sušeni), ekstra devičansko, maslinovo ulje, so, biber, lovorov list i sveža majčina dušica po želji
Pripremanje: Izaberite paradajz približno iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Rernu ugrejte na 100 stepeni Celzijusovih. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavite masni papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.
Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3 – 4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi.
U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza. Zatvorite i čuvajte u frižideru.
Foto: Pixabay.com
Da vam ne bi propala zimnica, vodite računa o higijeni i sterilizaciji ambalaže
03.09.2022
MozaikZa one kojima su DOSADILI ajvar i kiseli kupus
06.09.2022
GurmanlookUz recept koji vam poklanjamo, eto radosti za celu porodicu
08.09.2022
GurmanlookVelika količina vode u krastavcu predstavlja najveći izazov za očuvanje njegove svežine
20.07.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar