Slobodno vreme > Gurmanlook

Ove POSNE ĆUFTE u DOMAĆEM SOSU oduševiće vaša nepca! Prave se jednostavno, brzo i lako

Evo ideja za posni ručak od 8 sastojaka u ukusnom domaćem marinara sosu

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

24/03/2024 > 14:14

podeli vest:

Ove POSNE ĆUFTE u DOMAĆEM SOSU oduševiće vaša nepca! Prave se jednostavno, brzo  i lako
Foto: Pixabay.com


Ove veganske ćufte će vas oduševiti. Toliko su ukusne i "bogate" da smo uvereni da ćete ovaj recept sigurno sačuvati, naročito tokom posta.

U nastavku vam ostavljamo detaljan proces pripreme. 

Sastojci: 

  • 850 g pasulja (iz konzerve ili dobro kuvan, oceđen i ispran) 
  • 110 g prezli (kao zamenam može i ovseno brašno)
  • 8 kašika živog kvasca
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • nekoliko listova svežg bosiljka (ili svežeg peršuna) sitno iseckan
  • ½ kašičice soli
  • ⅛ kašičica mlevenog bibera
  • za sos:
  • 450 grama kuvanog paradajza
  • 720 ml biljnog temeljca ili vode

Priprema:

Dodajte sve sastojke za ćufte u procesor za hranu i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ako nemate procesor za hranu, dodajte ih u veliku posudu za mešanje i izgnječite gnječicom za krompir ili viljuškom ili mikserom.

Napravite kuglice rukama i ostavite na u frižideru da odstoje oko 15 minuta.

Zagrejte malo ulja u tiganju i dinstajte ćufte na srednje jakoj vatri dok ne porumene. Ako ne konzumirate ulje, pecite ih u rerni na 180ºC dok ne porumene. Ostavite na stranu.

Dodajte marinara sos i temeljac od povrća u tiganj u kojem su se pržile ćufte, dobro mešajte dok ne provri.

Vratite ćufte u sosu i nastavite da ih marinirate na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući.

Pospite posne ćufte bosiljkom ili peršunom i poslužite ih odmah.

Prijatno!

Ostavite komentar