Slobodno vreme > Gurmanlook

Katarina otrkiva ZDRAV recept za KOLAČ S JABUKAMA BEZ BRAŠNA, JAJA i ŠEĆERA!

Ne zna se da li kolač s jabukama bolji topao, uz kuglu sladoleda ili potpuno ohlađen, uz kafu, čaj ili mleko

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

27/05/2024 > 23:53

podeli vest:

Katarina otrkiva ZDRAV recept za KOLAČ S JABUKAMA BEZ BRAŠNA, JAJA i ŠEĆERA!
Foto: Instagram Printscreen


Ovaj kolač bez jaja, bez brašna, bez dodatog šećera je odličan izbor za celu porodicu. Recept smo pronašli kod Katarine Stojković koju na mrežama svi znate pod imenom "Veseli zalogaji", identičan naziv kao i što se i zove njena knjiga zdravih recepata. 

Ne zna se da li je bolji topao, uz kuglu sladoleda ili potpuno ohlađen, uz kafu, čaj ili mleko.

Potrebno: 

  • mera je šolja od 200 ml
  • 2 jabuke
  • 1/2 šolje pečenog lešnika
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/3 šolje meda (može i više, ako volite slađe)
  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 šolje jogurta (može i biljno mleko, za posnu verziju)

Priprema: 

Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice. Lešnik usitnice i pomešajte sa jabukama. Dodajte sve ostale sastojke, pa razlijte u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite 25-30 minuta na 190 stepeni.

Dok se lepo ne ohladi, kolač je malo gnjecav, ali je i tako preukusan, posebno uz sladoled.

Super je i ako umesto jabuka stvite kruške.

Javljate utiske! Prijatno! 

Ostavite komentar